Personel Yönetimi Nedir?

Sponsorlu Bağlantılar

İnsan Kaynakları yönetimi İK olarak bilinen bir uygulamadır. Personelle ilgili tüm koordinasyon ve çalışanların düzenlenmesi işlemleriyle sorumlu olan insan kaynakları yönetimi işe alım, eğitim, değerlendirme, işçiler arası çatışmaların çözümü, yasal uyum gini önemli konularla ilgilenmektedir. İş yerinin daha fazla gelir elde etmesi, işlerin daha verimli ve çalışanlar arasında rekabeti arttırarak şirketin başarılı olmasını sağlayan insan kaynakları yönetiminin bir diğer adıda personel yönetimi olarak bilinmektedir.

Organizasyon

Çoğu işletmeler iyi organize olarak işgücünden daha fazla verimlilik, üretkenlik ve gelir elde etmektedir. Personel yönetiminin ilk hedefi çalışanları mümkün olan en iyi şekilde işbirliği ve görevleri tamamlayarak tüm çalışanları organize etmektir. İşletme nasıl daha iyi yönetilebilir? Çalışanlardan nasıl daha fazla verim alınabilir? Çalışanlar nasıl motive edilir? gibi sorulara cevaplar arayan personel yönetimi çalışanların sağlıklı ve güvenli bir şekilde çalışmalarına devam etmeleriylede ilgilenmektedir.

İşe Alma ve Kiralama

Bir şirketin personel yönetim ekibi bu işçiler ve onların projelerini düzenlemek için aktif çalışanların işe ve işe başladığı dönemle ilgilenir. Personel yönetimi mevcut pozisyonlar hakkında bildirimler gönderebilir, düzenleyebilir veya bu tür iş fuarları gibi etkinliklere katılabilir. En nitelikli ve deneyimli çalışanları bulmak için ilk görüşmeler yapmak zorunda olan personel yönetimi departmanı yöneticileri nihai adaylar hakkında bilgileri üst yönetime aktarmak durumundadır.

personel-yonetimi-nedir

Eğitim

Şirket için alınan yeni çalışanlar her zaman için muhteşem deneyimlere ya da birbirinden üstün beceri ve yeteneklere sahip olamayabiliyor. Eğitimle bu durumu düzeltmek ya da deneyim kazanmasını sağlamak mümkün. İnsan Kaynakları departmanı personel yönetimi her zaman eğitime ağırlık vermek ve çalışanların verimini arttırmakla görevlidir. Eğitim sırasında çalışanı denetleyecek ve eğitim yararlı olup olmadığını test edecek olan ise yine personel yönetimidir.

Uyuşmazlık Çözümü

İK departmanı uyuşmazlıklarada çözüm aramak ve çözüm bulmakla görevlidir. Çalışanlar arasında yaşanan sorunlar, çalışanın kendi görevine uyum sağlayamaması, çalışma ortamında yaşanan yersiz duygu hareketleri, ceza gerektiren disiplin dışı davranışlar disiplin cezasıyla cezalandırılmalı ya da çalışan işten uzaklaştırılmalıdır.

Personel yönetimi insan kaynaklarıyla birlikte işçiler ya da çalışanlar arasında yaşanabilecek sorunları önceden görmeli ve çözümler üretmelidir. Ufak hatalar için disiplin cezaları ya da benzeri kurallar koymalı. Büyük cezalarda ise şirket politikasını zora düşürebilecek davranışları prosedüre uygun olarak belgeleriyle kanıtlayarak çalışanı işten uzaklaştırabilmelidir.

Yazıyı Sosyal Ağda Paylaş

İş Etiği Önemi Nedir?
İş etiği, işin sürekliliği ve adil şekilde süre gelmesi için...
Borsada Nasıl Kazanılır?
Altın, faiz ve Dolar ile Euro'nun yerini artık yavaş yavaş b...
Enpara Nedir? Enpara Bilgileri
En para son dönemde oldukça fazla talep gören masrafsız bank...
Dünyanın En Büyük Alışveriş Merkezleri
Alışveriş merkezi, arkadaşlar, aile ve iş arkadaşlarıyla alı...
Altın Fiyatları Ne Olacak Yorumu
Altın fiyatları ne olacağıyla ilgili yorumlar gelmeye devam ...
Sözleşmeli Personel Alımı ve Ücretleri
Sözleşmeli personel olarak görev yapmak isteyenler ve sözleş...
2014 Yılında Altın Fiyatları Ne Olacak?
Altın için 2014 yılı netleşmeye başladı. Ekonomik tahminler ...
Arz ve Talep Nedir? Arasındaki Farklar
Arz ve talep temel ekonomik kavramlar olmasının yanı sıra se...
Pttmatik Nerede?
PTTMatikleri nerede olduğu konusu postahanelerden hesap açtı...
Satış Temsilcisi Nedir? Özellikleri Nasıl Olmalıdır?
Satış temsilcilerinin özellikleri nasıl olmalıdır sorusunun ...
Kamu Sektörü ve Özel Sektör Arasındaki Farklar Nelerdir?
Kamu sektörü ve özel sektör arasında belli başlı farklar bul...
Dış Ticaret Nedir?
Dış ya da uluslararası ticaret biri hakkında konuşurken tica...
Doktorluk Mesleğinin Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?
Doktorlar ilkeleri ve tıp biliminin tekniklerini kullanarak ...
Telefon Satışları Fiyatların Yükselecek Beklentisiyle Arttı
Akıllı cep telefonu fiyatlarının her geçen gün artmasının ya...
Fiat Uno Alınır mı?
Fiat Uno Türklerin bir dönem en çok kullandığı araçlardan bi...