Gözlerimiz Neden Çapaklanır?
Gözde oluşan çapaklar hemen hemen herkesin sorunu olsada, göz çapakları kimi kişilerde çok daha fazla bulunmaktadır. Sabah kalktığınızda elinizi gözlerinize götürdüğünüzde göz kapaklarının birbirine yapıştığını ve göz çapaklarından rahatsız olduğunuzu hissedebilirsiniz. Bazı durumlarda ise gözler daha fazla çapaklanmaktadır. Gözlerimizin neden çapaklandığı ve bu konuda ne gibi önlemler alabileceğiniz konusunda bilgileri sizler için araştırarak göz çapaklarının oluşma nedenlerini uzmanlara sorduk.
Sabah Kalktığımda Gözlerim Çapaklanıyor
Akşam her zaman ki yatağınıza yatarak birkaç dakika içerisinde uykuya daldınız ve sabah kalktığınızda ayna karşına geçtiğinizde gözlerinizde oluşan çapakları gördüğünüzde hayretler içerisinde kaldınız. Hergün oluşabilen çapaklar olduğu gibi zaman zaman oluşan çapak sorunlarıylada karşı karşıya kalınabilmektedir. Bu yüzden her iki durumda farklı sebeplerle çapak oluşmasına neden olmaktadır.
Gözde Çapak Neden Olur?
Gözlerde meydana gelen çapakların birçok nedeni olabilmektedir. Çapakların bebek ve çocuklarda olmasının normal olduğu bilinmekle birlikte ergenlikten sonra devam eden çapaklanma ve orta yaşta bulunan kişilerde hergün çapaklanma olması bir sorunun belirtisi olabilmektedir. Eğer bebeğiniz yada çocuğunuzun gözlerinde çapak oluşuyorsa bu yaşlarına bağlı olarak normaldir. Çünkü, çapaklanma çocuklarda gözlerdeki mikropların atılması ve gözün sağlıklı olması için önemli olabiliyor. Fakat, ilerleyen yaşlarda göz kuruluğu, yorgunluk, iltihaplanma gibi nedenlerle gözlerde çapaklanma oluşabilmektedir. Gözlerinizde bazı günlerde çapaklanma oluşuyorsa, bu genellikle göz kuruluğu yada yorgunluktan olmaktadır. Fiziksel yorgunluğun yanı sıra uzun süre bilgisayara bakmak, geç saatlere kadar tv izlemek, uykusuz kalmak gibi durumlarda ortaya çıkabilmektedir.
Hangi Durumlarda Doktora Görünmeliyim
Gözlerde oluşan çapakların fazla olduğunu düşünüyorsanız ve bu olay hergün oluyorsa, göz kapaklarınızı kapatacak, gözünüzünde rahatsızlığa yol açacak şekilde oluyorsa uzman bir hekime başvurmanızda yarar var. Doktora görünmek için bu durumların oluşmasına gerek yok. Kendinizde normal olmayan şeyler hissettiğiniz yada şüpheye düştüğünüz her konuda uzman bir doktora başvurmakta yarar var. Bu yüzden göz çapaklarınız içinde hastaneye gitmeyi ihmal etmeyin. Ayrıca gözünüzde kanlanma, batma, kızarıklık oluşuyorsa mutlaka göz doktoruna muayene olmalısınız.
Bor Madeni Nedir? Bor bir element olup, sert bir yapıya s...
İnsanoğlunun, elektriği bulmasından bu yana sürekli bir elek...
Her yıl tüm Müslümanlar tarafından sevilerek kutlanan dinimi...
2013 Kurban Bayramı Tarihi 2013 yılında Kurban Bayramı ta...
Kortizon Nedir? Kortizol Wintersteiner ve E. Kendall tara...
Asırlar önce Kral mezarlıkları olarak inşa edilen ve günümüz...
Sarımsak Yutmak Faydalı mıdır? Sarımsak tüketmenin ne kad...
Doktorluk mesleğinin bu mesleği icra edenlere sağladığı bir ...
Drift Nedir? Drift yaklaşık 25 yıldır bilinen ve dağlarda...
Bilimsel Yöntem birçok konuda olayların halledilmesi ve basa...
İsme göre imza örneklerini daha önce birçok kez işlemiştik. ...
Nüfus cüzdanları artık tehtit olmaktan çıkıyor. Nüfus cüzdan...
İmza, her kişiye özel olması gereken ve birçok alanda sizin ...
Trans Yağ Nedir? Yağ denildiğinde çoğu kişi katı yağ ve s...
Seçim sonucu mahalle ve köylerin başına gelen Muhtarlar, gen...