Yüzdeki Sivilceler Hangi Hastalığın Habercisi

Sponsorlu Bağlantılar

Özellikle ergenlik döneminde yüzdeki çıkan sivilceler oldukça rahatsızlık vermektedir. Sivilce hemen hemen her yaşta çıkabilmektedir. Bu yüzden sivilceleri önemsemek gerekiyor. Çünkü sivilceler birçok hastalığın habercisi olabiliyor. Bu makalemizde sivilcelerin hangi hastalıkların habercisi olabileceğini ve neden çıkabildiği hususlarına değinerek bu konuda bilgi edindirmeye çalışacağız.

Sivilcelerin Çıkma Nedenleri

Yüzde çıkmış olan sivilceler öncelikle dış görünüş açısından kişinin kötü görünmesine ve dolayısıyla moral bozukluğuna sebebiyet verebilmektedir. Özellikle aynı bölgede çıkan sivilceler adeta kendi aralarında ufak bir ordu oluşturmaktadır. Bu durum sadece görüntü açısından değil aynı zamanda gelmekte olan bir sağlık sorununun habercisi olabilmektedir. Özellikle aynı bölgede sivilce çıkması çeşitli hastalıkların habercisi olmaktadır. Antik Çin Tıbbına göre sivilcelerin çıktığı bölgeye göre farklı organlarda sorunlar meydana geldiğine inanılmaktadır. İnsan yüzünün hangi bölgesinde sivilce çıktığına mütakiben o bölgeyle ilgili haritaya göre sağlık sorununun olduğu organ bulunmaktadır.

sivilce

Sivilceler Neden Çıkar?

Gördüğünüz gibi yüzde çıkan sivilceler 14 farklı şekilde belirlenmiş ve bu sivilcelere göre her sivilcenin numarasına göre ilişkilendirilmiş organ bulunmakta. Yani hangi bölgede sivilce çıkıyorsa buna göre hangi organınızda sağlık sorunu yaşandığını bulmak Çin tıbbına göre mümkünmüş. Şimdi sizlere bu bölgelerde yer alan rakamlara göre yüzdeki bölgelerin hangi bölümlerinde sivilce çıkması durumunda hangi sağlık sorunlarını yaşandığını açıklayacağız.

Yüzdeki Sivilceler Hangi Hastalığın Habercisi

1 ve 2 numaralı bölgede sivilce bulunuyorsa Sindirim Sisteminizde sorun olabilir. Bunların nedenleri yediğiniz godalar, abur cubur yiyecekler, yağ ve yağlı yiyecekler olabilir.

3 numaralı bölgede sivilce bulunuyorsa bu Karaciğerinizde sağlık sorunu olabileceğine işarettir. Yine alkol, yağlı yiyecekler ve süt ürünleri buna sebebiyet verebilmektedir.

4 ve 5 numaralı bölgede sivilce varsa Böbreklerinizde bir sorun olduğunu gösteriyor. Bol miktarda su tüketimi bu sorunun üstesinden gelebilmenizi sağlayacaktır.

6 numaralı bölgedeki sivilce için Kalp sorunu işaret ediliyor. Baharatlı yiyeceklerden uzuk durun, vücudunuzun tuz oranını ayarlamaya çalışın ve tansiyonunuz ölçün. B vitaminide önemli olabilecek etkenler arasında yer alıyor.

7 ve 8 numaralı bölgelerdeki sivilce Böbreklerde sorun olduğuna işarettir. Günlük su tüketimine önem verin ve gazlı içeceklerden uzak durun.

sivilceler-neden-cikiyor

9 ve 10 numaralı bölge Solunum Sisteminin sorun yaşamasıyla sivilce oluşan bölge olarak gösteriliyor. Sigara kullanmayın ve sıkıntılarınızdan biran önce kurtulmaya bakın.

11 ve 12 numaralı bölgede sivilce varsa Hormonsal dengesizlikler nedeniyle olabilir. Yine stres bu konudaki en büyük sebeptir.

13 numaralı bölgede sivilce çıkmışsa Mide sorunu yaşıyorsunuz. Lifli gıdalar tüketmelisiniz. Toksin atmak için bitkisel çaylar işe yarayabilir.

14 numaralı bölgedeki sivilce ise Hastalıkların habericisidir. Vücudunuza bulaşan bir mikrop bu neden olabilir. Örneğin grip mikrobu sonucunda 14 numaralı bölgede sivilce çıkabilir.

Gördüğünüz gibi Çin Tıbbına göre sivilcelerin neden çıktığı ve hangi bölgedeki sivilcilerin hangi hastalıkların habercisi olduğu konusunu bu şekilde açıkmaklamak mümkün.

Yazıyı Sosyal Ağda Paylaş

Alzheimer'ın Beklenmedik Nedeni Ağzımızın İçinde Olabilir
Acaba Alzheimer, bir hastalığın ötesinde enfeksiyon olabilir...
Yüz Nakli Nedir? Nerde Yapılır?
Yüz nakli, bir  insanın yüzünün bir kısmının ya da tamamının...
Hiç Dikiş Atmadan İmplant Yapılabilir Mi?
Kişilerin ağız sağlığı için başvurduğu yöntemlerden biri diş...
Karın Ağrısı Neden Olur? Karın Ağrısına Ne İyi Gelir?
Karın ağrısı dayanılması en zor sağlık problemlerinden birid...
Yeni Doğan Bebeklerde Uyku Düzeni
Yeni doğan bebeklerde uyku düzeni oldukça önemlidir. Uyku dü...
Kansızlık Nasıl Belli Olur? Kansızlığa Ne İyi Gelir?
Uzmanlar son yıllarda kansızlık sorunuyla karşı karşıya kala...
Kolera Hastalığı Nedir? Belirtileri Nelerdir? Nasıl Tedavi Edilir?
Vibrio adı verilen bakterinin insan vücudunda yayılması ile ...
Bebeklerde Yeme Bozukluğu Ruminasyon Sendromu
Ruminasyon sendromu (ruminasyon bozukluğu veya merisizm olar...
Büyük Arterlerin Transpozisyonun Epidemiyolojisi
Büyük arterlerin transpozisyonun epidemiyolojisi konusunda ç...
Neurofeedback (Nöro) Terapinin Kullanım Alanları ve Sağlık Açısından Faydaları
Neurofeecback(Nörofeedback) insanların beyin aktivitelerinin...
Bebeklerde İşitme Kaybı
Dünya çapında 270 milyondan fazla insanı etkileyen sensörinö...
Bademin Faydaları Nelerdir?
Bademin faydalarını merak edenler için sağlık açısından oldu...
Prolaktinoma Nedir? Belirtileri ve Tedavi Yöntemleri
Prolaktinoma, hipofiz bezinin kanserli olmayan bir tümörüdür...
En Çok ve En Az Şeker İçeren Meyveler
Meyvelerin beslenmedeki yerleri önemlidir. Meyveler sağlık i...
Kanın Koyulaşması Nasıl Geçer?
Kan koyulaşması son yıllarda artan sağlık sorunları arasında...