Drift Nasıl Yapılır?

Sponsorlu Bağlantılar

Global tanımı drift olan Türkçe’de yanlama olarak bilinen drift yapmak her sürücünün harcı değil. Fakat, yeterli çalışma ile drift yapabilir hale gelmek mümkün. Drift nasıl yapılır? Drift yapmanın püf noktaları nelerdir? gibi bilgileri makalemizde yer vererek sizlere açıklayacak ve drift yapma konusunda ön eğitim almanızı sağlayacağız. Tabiki pratik yapmadan drift öğrenmeniz imkansız. Bu yüzden driftin nasıl yapılacağı ile ilgili teorik bilgileri okuduktan sonra mutlaka bu konuda eğitimli biriyle çalışmalar yapmalısınız.

Güvenlik Önlemlerini Alın

Öncelikle drift öğrenmek istiyorsanız aracınızla birlikte güvenli bir alana gitmelisiniz. Aracı fazla zorlamanız halinde takla atabilirsiniz. Bu yüzden gerekli yerde bırakmayı bilmeli ve mümkünse profesyonel bir kişiyi yanınızda bulundurmalısınız. Geniş bir arazi seçmeniz drift için ilk deneyimlerinizin rahat ve sorunsuz olması için önemli olacaktır.

Drift Yapma Yöntemleri

Drift yapmak aracı yanlayarak virajdan geçirme konusunda yapılan denemeler sonucunda bulunmuştur. Bu sayede virajlarda yavaşlamaya gerek kalmadan araç aynı hızla virajı geçebilmekte ve yola devam edebilmektedir. Günümüzde yanlama sadece virajlarda değil, neredeyse yolun tamamında kullanıldığı için virajla olan bağını yitirsede, drift olayının başlangıcı bu şekilde olmuştur.

drift-nasil-yapilir-drift-yapma-yontemleri

Drift Nasıl Yapılır?

Drift yapmanın birkaç yolu bulunuyor. Burda önemli olan aracın ağırlığını bir noktada toplayarak tekerleklerin o noktada kaymasını sağlamak ve yanlamayı viraj bitene kadar devam ettirmektir. Gaz, fren, el freni yada debriyaj kullanarak yapılabilen driftin en önemli noktası ise direksiyonu gerektiği zaman gerektiği noktaya çevirerek aracın yanlamasını uygun noktaya devam ettirmektir. Geniş ve boş bir arazide aracı yanlayarak belirli noktalara kadar devam edebilirsiniz. Fakat, virajlı bir yolda virajın yeterli oranda devam ettirilmesi doğru direksiyon hareketleriyle mümkün olabilir.

Yanlama Nasıl Yapılmaktadır?

Öncelikle aracın kaymasını istediğiniz noktaya doğru hızla ilerleyin. Virajın olduğu bölgeye doğru araçla hızla girin. Kaymayı başlayacağınız noktaya geldiğiniz hissettiğinizde gazdan ayağınızı hızla çekin. Aynı anda direksiyonu önce virajın devam ettiği noktaya çevirin. Aracın ön kısmı yolun devam etmesi gereken noktaya çevrildiği anda aynı hızla direksiyonu ters noktaya yani aracın kaymaya başlaması gereken noktaya çevirin. Aynı anda gaza hızlı bir şekilde basın. Tekrar yolda devam etmek daha doğrusu yolun doğru bölgesinde gitmek ve yanlamayı kesmek için gazı azaltarak direksyonu olması gerektiği şekilde yol istikametinde çevirin.

Yanlama Nedir?

Yanlama yani drift sırasında aracın kayma işlemi zaman zaman bitecektir. Fakat, viraj bitmeyeceği için yanlamayı devam ettirmek için direksiyonu aracın kayması gereke istikamette tutmanız ve yanlamanın fazla olduğu ve yoldan çıkmanıza neden olabileceği durumda direksiyonu çevirmeniz gerekiyor. Bunlar tamamen saniyelik işler olduğundan drift yapmak pratikte öğrenilebilecek bir yetenek. Araba kullanmayı bilen herkes rahatça drift yapabilir. Önemli olan mantığı kavramak. Aracın ağırlığını doğru noktada toplamak ve kaymanın başlamadığı anda aracı doğru şekilde yönlendirmek gerekiyor.

Yazıyı Sosyal Ağda Paylaş

Ses Kablosu Voice Uzatma Kablosu Önerisi
Ses sistemlerinde eskiyen ve tahriş olduğu için artık temazs...
Yüksek Kalitede Masaüstü Fotoğrafları
Masaüstü fotoğrafları denildiğinde öncelikle bu fotoğrafları...
En Yeni Wallpaper Fotoğrafları 2016
Bugün sizlere yine en güzel, en yeni wallpaper fotoğrafların...
Klavyeli Tablet PC Önerisi 2013
Tablet pc konusunda son günlerde sorulan sorular ve kararsız...
Araba Ne Zaman Alınır? Hangi Aylarda Ucuzlar
Sıfır ve ikinci el araç alacaklar için en uygun fiyatlı arab...
IP Nedir? IP Sorgulama ve IP Değiştirme
IP adresi yani Internet Protocol Adress, bir aygıtın interne...
SEO Nedir? SEO Eğitiminin Faydaları
Arama motorlarında yapılan bir takım çalışmaları içermekte o...
Uygun Fiyatlı Tablet Tavsiye
Tablet bilgisayarlar piyasaya çıktığı günden bu yana, birçok...
Karbon Nedir? Karbon Allotropları Nelerdir?
Kimyasal sembolü C olan karbonun atom numarası 6’dır. Gezege...
Teknolojinin Zararları ve Çevre Kirliliği
Teknolojinin yararlarını az çok hepimizi biliyoruz. Günlük h...
Angry Birds Oyunu İpuçları
Android işletim sisteminin yaygınlaşması ve akıllı telefonla...
ask.fm Hesap Açma Kapatma Silme
Sosyal paylaşım sitelerinde özellikle hiç kullanmasanız bile...
Sony mi? Philips mi? Samsung mu? LG mi? LED TV Alacaklara
LED TV alırken  alırken dikkat edilmesi gereken bir takım hu...
En Güzel Manzara Fotoğrafları - Yeni
Bilgisayar masaüstünde kullanabileceğiniz en güzel manzara f...
Transkraniyal Doğru Akım Uyarımı (TDCS) Nedir?
Transkraniyal doğru akım stimülasyonu (TDCS), beynin serebra...