SSD – HDD Arasındaki Farklar ve SSD Avantajları

Sponsorlu Bağlantılar

SSD Harddiskler hakkında bilgisi olmayan bilgisayar kullanıcıları yavaşlayan bilgisayarlarınızı hızlandırmak üzere ram takviyesi yapmakta, işlemci ve anakart değiştirmektedir. Ancak SSD harddiskle bir bilgisayar hızının 10 kat daha arttığını söylemek mümkün. SDD Harddisk kullanıcılarının  bilgisayar açılışından tutunda programların hızına kadar birçok konuda kolaylık yaşadığını söylemek mümkün. Bu hız artışının en büyük nedeni bilgisayarınız her işlemi yaparken dosya okunmasını beklemek zorunda kalmıyor. Bunu normal bir harddiske göre 10 kat daha hızlı yaptığından bilgisayar açılışındaki gerekli dosyaları kısa sürede okuduğu için açılış hızına etki ediyor. Programları kullanırken aynı şekilde programın ihtiyaç duyduğu dosyaları kısa sürede işlemciden geçerek ram aktarabildiği için hızınız artıyor. Bu sayede 5 dakikaye geçen bilgisayar açılış hızınız 20-30 saniye aralığında gerçekleşebilmektedir.

HDD Dezavantajları Nelerdir?

Masaüstü bilgisayarlarda 7200 rpm harddiskler kullanılırken dizüstü bilgisayarlarda ise 5400 rpm hızları geçerli olmaktaydı. Bu harddiskler ile sadece 50 mb yazma ve okuma hızları gerçekleştirmek mümkün oluyordu. Hatta birçok hdd kalitesi düşük olduğundan 50 mb hızlarına bile ulaşamıyor.  SSD diskler normal Harddisklere göre daha pahalı olduğundan genellikle bilgisayar üreticileri ve satıcıları normal hdd kullanmayı tercih ediyor. SSD harddiskin getireceği performansı yeterince bilmeyenler kullanıcılar ise aradaki fiyat farkının değmeyeceğini düşünerek normal hdd ler ile devam etmektedir. HDD dezavantajları arasında özellikle dosya aktarımlarında uzun süre beklemekte iken SSD lerde bu sürenin 10 da 1 i kadar beklemek zorunda olmanızdır.  HDD ve SSD hardiskleri arasındaki belirgin farkı bilgisayar açılışlarında, internette gezinirken ve programları açarken ki bekleme sürelerinden de fark edebilirsiniz. Ram kapasiteniz ne kadar yüksek olursa olsun, işlemciniz ve diğer bilgisayar bileşenleriniz ne kadar özellikli olursa olsun normal bir hdd kullanıyorsanız bilgisayarınızdan yeterli performansı alamayacağınız aşikar. Ancak SSD hardiske sahip olanlar için durum tam tersine işlemektedir. Ram ve işlemci SSD harddiskten bilgileri çok daha çabuk alacağı için kuyrukta bekleme işlemi daha az olacak ve daha randımanlı kullanabileceğiniz bir bilgisayara sahip olacaksınız.

hddssd[1]

SSD Harddisklerin Özellikleri Nelerdir?

Öncelikle SSD harddiskleri kullanırken çok daha dikkatli olmak gerekiyor. Normal bir HDD yi disk birleştirme yaparken SSD lerde bu olayı yapmak zarar verebiliyor. Ayrıca çok fazla dosya kopyalamak ve aktar SSD ömrünü kısaltmaktadır. Elbette bu yıllar içerisinde gerçekleşecek bir durum olmakla birlikte eski HDD nizi ya da harici bir HDD alarak kopyalama ve dosya saklama işlemlerinizi bu şekilde yapmanızda fayda var.

ssd-did83tvl[1]

SDD harddisklerin bedeli normal bir HDD ye göre pahalı olabiliyor. Ancak bu fiyat oranını fazlasıyla karşıladığını söylemek mümkündür. SSD diskler marka ve modellere göre saniyede 500 mb okuma ve yazma hızlarına ulaşabilmektedir. Bu demek oluyor ki normal bir HDD ile 10 dakikada yapılan okuma veya yazma işlemi SSD disklerde 1 dakika gibi bir sürede halledilebiliyor. SSD diskler daha hafif olmakla birlikte daha az elektrik tüketmektedir. Bu da laptop kullanıcıları için daha uzun süre pil ömrü demektir.

Yazıyı Sosyal Ağda Paylaş

İnternetten Para Kazanma Yolları
Teknoloji hayatımızı girdiği ilk günden bu yana birçok aland...
En Yeni Oyun Masaüstü Fotoğrafları
Oyun severler için en yeni oyun fotoğraflarını paylaşmaya de...
En Güzel Manzara Fotoğrafları - Yeni
Bilgisayar masaüstünde kullanabileceğiniz en güzel manzara f...
Ses Kablosu Voice Uzatma Kablosu Önerisi
Ses sistemlerinde eskiyen ve tahriş olduğu için artık temazs...
Çamaşır Makinesi Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?
Çamaşır makinesi alırken nelere dikkat edilmelidir? Çamaşır ...
Doğa Manzaralı Fotoğraflar
Doğayla iç içe olmayı sevenler için en güzel manzara fotoğra...
Nokia Lumia 925 Özellikleri ve Fiyatları
Gelişen ve değişen akıllı telefon piyasasında yenilikçi tavr...
En Yeni Wallpaper Fotoğrafları 2016
En yeni wallpaper fotoğrafları 2016 yılına ait güzel fotoğra...
Masaüstü Manzara Fotoğrafları - Resimleri
Bilgisayar ekranlarında, tablet ve cep telefonlarında en çok...
Samsung Galaxy S3 ve S4 Arasındaki Farklar - Karşılaştırma
Geçtiğimiz yıl piyasaya çıkan ve Samsung'un en çok beğenilen...
Yüksek Kalitede Fotoğraflar
Kendi aileminde her bir üyesinin kullandığı masaüstü fotoğra...
Doğa Manzara Fotoğrafları
Bilgisayar kullanıcıları olarak elbette masaüstü fotoğrafı o...
Teknolojinin Zararları ve Çevre Kirliliği
Teknolojinin yararlarını az çok hepimizi biliyoruz. Günlük h...
Neden Bir Süre Sonra Reklamlara Karşı İlgisizleşiyoruz?
Zihnimiz ve bilincimiz bize yaradılıştan bahşedilen ve nered...
Bakım Sırasında Otomobilin Hangi Parçaları Değiştirilir?
Bakım zamanı gelen aracınızın bazı parçalarının belli km ler...