Hangi Web Tarayıcısı Daha Hızlı

Sponsorlu Bağlantılar

Bilgisayar, tablet pc yada cep telefonlarından her gün milyonlarca insan internete giriyor. Ülkemizde internet kullanımı nüfus nedeniyle dünya ülkeri arasında ilk sıralarda yer alıyor. Ancak, hangi tarayıcının kullanılması gerektiği, hangi tarayıcının daha hızlı olduğu gibi bilgiler her zaman tartışma yarattı. Günümüzde her türden tarayıcı kullanan ve kendine göre haklı sebeplerle tarayıcının hızlı olduğunu düşünerek kullanan kişi oldukça fazla. Şimdi sizlere tek tek tarayıcıları tanıtacak ve hangilerinin ne artıları ne eksileri olduğunu belirterek seçim yapmanızı biraz olsun kolaylaştıracağız.

İnternet Explorer

Bilgisayar’ın yaygınlaşmaya başladığı günden bugüne kadar windows ile gelen ve sürekli yenilenmeye devam eden internet Explorer son olarak ie 10 sürümüyle devam ediyor. Kullanıcı sayısı halen fazla, özellikle windows ile otomatik olarak yüklenmesi sayesinde tahtını kaptıracak gibi görünmüyor. Web tarayıcıları arasında en çok bilinen ve en köklü tarayıcılardan biridir.

Google Chrome

İlk olarak 2008 yılında yayınlanan Google Chrome piyasada geç bulunmasına rağmen açılış hızı olarak ve sadeliğiyle en çok beğenilen tarayıcılardan biri. Google reklamları sayesinde Chrome tarayıcısı gün geçtikçe yaygınlaşıyor ve henüz 5 yıl olmasına rağmen oldukça fazla kullanıcı sayısına ulaşmış durumda. İnternet tarayıcısı olan Google Chrome kısa sürede güncellemeler yayınlanarak güvenlik açısından ve kullanışlı olmasıyla uzun süre web tarayıcılarıyla yarışmaya devam edecek. Arkasına Google güvencesi bulunan Google Chrome ücretsiz olarak deneyebilirsiniz.

Mozilla Firefox

2004 yılında ilk kez kullanılmaya başlanan Mozilla Firefox işletim sistemiyle otomatik gelmiyor. Herhangi bir reklam kampanyasında da bulunmuyor. Ancak, buna rağmen sevilerek kullanılmaya devam ediyor. Yaygınlığı çok fazla olmasada İE ve Google Chrome’la yarışan tek tarayıcı konumunda. Araştırmalara göre her 6 kişiden biri Mozilla Firefox kullanıyor. Buda Mozilla’nın ne kadar başarılı bir tarayıcı olduğunu gösteriyor. Mozilla Firefox web tarayıcısı çok çok hızlı değil. Bunun nedeni her türlü pratik işlevleri ve güvenlik uygulamaları tanımlandığı içindir.

Opera

Opera daha çok Linux sevenler tarafından kullanılan alternatif olarak görülen bir web tarayıcısıdır. 3 Web tarayıcısını geride bırakmak, onlarla yarışması biraz zor olsada kullanılan bir web tarayıcısıdır. Ancak, çok hızlı bir tarayıcı olmayışıda eksilerinden biri. Yinede, ücretsiz olarak yükleyip deneyebilirsiniz.

Safari

Apple şirketinin ünlü web tarayıcısı safari yaklaşık 10 yıldır piyasada olmasına rağmen ülkemizde çokta bilinmiyor. Gelişmiş bir web tarayıcısı olmasına rağmen halen İE, Google Chrome ve Mozilla Firefox ile yarışabilecek seviyeye gelmiş değil. Yinede, güvenilir ve sürekli güncellelenen bir web tarayıcısıdır.

Yazıyı Sosyal Ağda Paylaş

Barnacle SEO'nun Uygulama Alanları
Barnacle SEO, daha güçlü ve yüksek otoriteye sahip web sitel...
Manzara Fotoğrafları
Teknoloji katagorimizde eksik olduğunu hissetiğimiz manzara ...
Tiktok Takipçi Hilesi
Tiktok Takipçi Hilesi uzun vadeli düşününce bir Tiktok hesab...
1000 Devir ile 1200 Devir Arasındaki Fark Nedir?
Yeni nesil çamaşır makinelerini alırken birçok konuda ikilem...
QR Kodu Tararken Nelere Dikkat Edilmeli?
QR kodu veya Hızlı yanıt kodu, bilgiye, web sitelerine veya ...
En Güzel Manzara Fotoğrafları - Yeni
Bilgisayar masaüstünde kullanabileceğiniz en güzel manzara f...
Güneş Enerjisi Üretim Mekanizması
Nanoteknoloji, mevcut verimlilik engellerini aşmaya ve güneş...
Vine Nedir? Nasıl Kullanılır? Anlamı
Son zamanlarda popülaritesi artan Vine uygulamasını ilk duya...
Bilgisayar Eğitimi Almanın Yararları
Bilgisayar eğitimi almak isteyen sayısı her geçen gün artmak...
MSN Messenger Kapanıyor mu?
MSN Messenger internetin Türkiye'de yayıngınlaştığı ilk yıll...
HD Doğa Manzara Fotoğrafları
HD manzara fotoğrafları son zamanların popüler arama konusu ...
Karbon Nedir? Karbon Allotropları Nelerdir?
Kimyasal sembolü C olan karbonun atom numarası 6’dır. Gezege...
En Yeni Masaüstü Wallpaper Fotoğrafları
En yeni masaüstü wallpaper fotoğraflarını sizlerle buluşturm...
Drift Nasıl Yapılır?
Global tanımı drift olan Türkçe'de yanlama olarak bilinen dr...
LED TVlerin Gerçek Hz Değerleri Nedir?
Televizyon alırken Hertz değerlerinin en önemli kriter olduğ...