Hangi Marka ve Model LED TV Almalıyım?
LED TV alırken büyük kararsızlıklar yaşadığınız ortada. Binlerce TL verecek ve hergün birkaç saatinizi bu ekranların karşısın geçireceğiniz için elbette seçim yapmak kolay değil. Özellikle Tv markalarının yepyeni ilave özellikleri ve artı özellikleri kararsızlık yaşamanızda etki oluyor. Bir önceki makalemizde hangi marka LED TV almanız konusunda tavsiyelerde bulunmuş ve sonuç olarak Samsung markasına ait modellerin şu anda daha uygun olduğunu düşündüğümüzü söylemiştik. Makalemize Samsung LEd TV ler arasında hangi modelleri seçmeniz konusunda yaşadığınız kararsızlık için bir takım bilgiler verecek ve doğru kararlar elde etmenizi sağlayacağız.
Bütçe ve ekran boyutu ilk olarak LED TV seçiminde belirleyici unsur olacaktır. Tavsiye edilen fiyat aralıkları ve ekran boyutlarına göre uygulama şekilleri şöyle olabilir;
40″ > Alt limit 1200 TL
46″ > Alt Limit 1500 TL
50″ > Alt Limit 1800 TL
55″ > Alt Limit 2500 TL
Ekran boyutu arttıkça fiyatlarda artmaktadır. 1600 TL bütçeniz ile 46″ bir LED TV almak yerine daha kaliteli görüntü veren daha özellikli 40″ lik bir TV alabilirsiniz. Yani bütçe kadar seçilen ekran boyutuda önemlidir. 1800 TL ile 50″ ekran almak için zorlamak yerine 46″ lik TVler arasında gayet güzel modelleri tercih etmeniz daha uygun olacaktır.
Ekran boyutlarını seçerken bir diğer kriterde odanın büyüklüğü ve izlenme mesafesi olacaktır. 3 metre ve üzeri için 46″ ve 50″ lik model LED TVler daha uygun olacaktır. 2,5 metre ve altında 40″ daha makul görülüyor. Özellikle SD yayınlardaki kalitesizlikten sıkılmak ve gözlerinizin bozulmaması için bu önemlidir.
Alt limit ve üst limiti belirledik. Kaç inç TV alacağınızıda oda büyüklüğüne göre belirlediniz. TV alacağınız markayıda belirlediniz. Sıra geldi diğer özellikleri seçmeye.
LED Televizyon alırken benim seçimim şöyle oldu; 1700 TL alt limiti ve 2000 TL üst limitiyle 46″ Samsung bir TV. Gördüğünüz gibi bütçeye bakıldığında 50″ tercih edebilirdim. Fakat bunun yerine 46″ ve daha kaliteli görüntüler ve fazla özellik tercih ettim. Neyse devam edelim.
Ekran Tazeleme HIZI
Geldik en önemli noktaya. İnternette araştırdığınızda hemen şu tanımla karşılaşıyorsunuz yada biri size hemen şu tarzda akıllar verecektir. “Türkiye’de yayın yapan kanallar 50 hz dir. 50 hz üstü TV gereksiz zaten” gibi bir düşünce oldukça yanlıştır. Ekran tazeleme hızı ne kadar yüksek olursa görüntülerdeki geçiş o kadar pürüzsüz olacaktır. Eğer tazeleme hızı düşük olursa zaten hareketli sahnelerde karelenmeler meydana gelecek ve izlediğiniz televizyondan hiçbir zevk alamayacaksınız. Ekrana saniyede gelen kare ne kadar fazla olursa geçişlerde bu kadar güzel olur. Fakat LED TV modellerinde verilen görüntü tazeleme hızlarıda doğru değildir. Bunlar tamamen yazımsal yani suni hızlardır. Gerçek tazeleme hızları 50 Hz 100 Hz ve 200 Hz olarak değişmektedir. Samsung’un ekran tazeleme hızları 50 HZ için 50, 100, 200 Hz olarak, 100 HZ leride 400 HZ ve üstü olarak gösterdiği bilinmektedir. Samsung yazımsal olarak bu ekran tazemele hızlarını desteklemektedir.
SMART TV ve 3 Boyut Özellikleri
Eğer 3 boyut kullanacaksanız Samsung en az 2 adet gözlük hedisiyle bu özelliği sunmaya devam etmektedir. Yalnız 3 boyut sizin için bir heves ise bu özelliği çokta önemsememeniz gerektiğini bilin. 3 boyutlu TV hakkında kendimden bir örnek vererek sizlere açıklayayım. Kuzenim bundan 1 yıl önce 3 boyutlu bir TV aldı. Birlikte 3 boyutlu bir film açtık yaklaşık 15 dakika sonra filmi yarıda bıraktık. Kesinlikte 3 boyut etkisi yaratıyor. Ama bu şekilde film bizi sarmadı. Hoşumuza gitmeyen bu özelliği kuzenim heves için almış oldu ve bir daha 3 boyut kullanmadı. Eğer 3 boyut sizin için önemli olmayacaksa, bu özellik için vereceğiniz +300 +400 TL ile ekstra özellikle ve ekstra görüntü kalitesi yüksek olan TVlere yönelebilirsiniz. Örneğin; 46″ 200 hz 3D Smart Led TV 1800 TL yerine 3 boyutu olmayan 400hz bir TV almanın daha mantıklı olduğunu söyleyebilirim. Smart Tv özelliği ise hemen hemen her TV bulunuyor artık.
LED TV Son Seçim ve Karar Aşaması
Tüm özellikleri belirlediğimize göre artık seçim ve karar verme aşamasına geldik demektir. LED Tv alırken kendi kullandığım yöntem şu oldu. Tüm online elektronik mağazalara ait fiyatları tek sitede toplayan sitelerden yada alışverişi yapacağınız siteden özellikleri seçebiliyorsunuz. Örneğin; istediğiniz TV ye ait inç, fiyat aralığı, model, 3d özelliği olup olmaması gibi özellikleri tek tek seçin. Örneğin ben 46″ LED, Smart TV, 1700 TL ile 2000 TL aralığında, kullanmayacağım için 3D bölümünü işaretlemedim, Samsung model seçimlerini yaptığımda karşıma 3 model çıktı. Bunlar arasında 2 modelde ekstra sadece kasa görünümü ve ayak şekli farklıyken 1 model daha kalın bir kasa ve ayak modeline sahipti. Karşınıza çıkan Tvler arasında seçim yapmakta size kalıyor. 3 TV yi ister mağazalara giderek karşılaştırın, ister en uygun fiyatlısını alın. Artık LED TV seçiminiz tamamlanma aşamasında.
Bilgisayar kullanıcıları olarak elbette masaüstü fotoğrafı o...
IP adresi yani Internet Protocol Adress, bir aygıtın interne...
Ekranınızı süsleyen masaüstü fotoğraflardan artık sıkıldıysa...
Photoshop bilgisine sahip olan kişiler çağımızda iş bulmakta...
Akıllı telefon kullanmaya yeni başlayanlar daha telefonu kul...
En yeni wallpaper fotoğraflarının 3. serisini sizlere sunmak...
Aynı masaüstü fotoğrafları kullanmak bıktınız mı? Yeni bir d...
Arama motorlarında yapılan bir takım çalışmaları içermekte o...
Türkçe’ye ”Derin İnternet” olarak çevirebileceğimiz Deep Web...
Toryum uranyum ve plütonyum çekirdeklerinin parçalanması son...
Manzara fotoğrafları hepimiz severiz. Özellikle arkaplan ola...
Telefon piyasasında özellikle akıllı telefon üretiminde ismi...
Kaliteli wallpaper arayanlar için 1080P fotoğrafları masaüst...
Sizler için en yeni wallpaper fotoğrafları yayınlamaya devam...
Facebook kullanıcılarının büyük önem verdiği kapak fotoğrafl...