2013 DGS Tercihleri Başladı – Tercih Kılavuzu

Sponsorlu Bağlantılar

DGS sınavı 2 yıllık meslek yüksek okulu okuyan öğrencilere 4 yıllık fakültelere girme hakkı tanıyan bir sınavdır. Örneğin bir aday meslek yüksek okullarında inşaat bölümü bitirdiyse DGS sınavından aldığı puan ile mimarlık, inşaat mühendisliği, çevre mühendisliği gibi fakültelerin 4 yıllık programlarına yerleşebilmektedir. kanalbilgi.net DGS sınavından alınan güzel bir puan ile Türkiye’nin en iyi üniversiteleri olan Odtü ve Boğaziçi gibi üniversitelere girmek de YGS ve LYS sınavlarına nazaran daha kolaydır.

2013 DGS tercih işlemleri başladı. Adayların merakla ve büyük bir sabırsızlıkla bekledikleri 2013 DGS tercih işlemleri ÖSYM tarafından resmi internet sitesi olan osym.gov.tr adresinden yayınlanan DGS tercih klavuzu ve duyuru ile tüm DGS adaylarına duyuruldu. 2013 yılında DGS sınavına giren adaylar aldıkları puanlar ile fakültelerin 4 yıllık bölümlerini tercih edebilecekler. Adaylar tercih işlemlerini 14-21 Ağustos 2013 tarihleri arasında ÖSYM’ye ait internet adresinden yapabilirler.

dgs-tercihleri-basladi-tercih-kilavuzu-kanalbilgi

DGS tercihlerini yapmak isteyen adayların izlemesi gereken yol ise şu şekildedir. ÖSYM’nin resmi web adresi olan osym.gov.tr adresine girerek tc kimlik numaraları ile birlikte daha önceden ÖSYM’den aldıkları şifre ile Aday işlemleri listesinden 2013 DGS TERCİHLERİ sekmesine girmelidirler. Daha sonra yine ÖSYM’nin internet sitesinde yayınladığı tercih klavuzunda bulunan ve istedikleri üniversitelerdeki bölümlerin kodlarını tercih sıralarına göre listelerine eklemelidirler. Tercih listelerini dolduran adaylar daha sonra bu listeyi kaydedip onaylayarak Ösym’ye gönderebilirler. Adayların dikkat etmesi gereken konu ise yaptıkları tercihleri onayladıktan sonra tercih listelerinin bir çıktısını almak olacaktır. Daha sonra oluşabilecek herhangi bir probleme karşı bu listenin ÖSYM’nin resmi sitesinden almış olduğunuz çıktısı sizin için yararlı olacaktır.

21 Ağustos günü akşam 17:00’a kadar sürecek tercih işlemleri için adaylara tavsiyemiz son günü beklememeleridir. Çünkü bu tarz tercih işlemlerinde son günlerde yaşanan yığılma dolayısıyla internet sitesinde problemler yaşanabilmekte. Ayrıca tercihlerini yapacak adayların kontenjanların yazılı olduğu listeleri detaylı bir şekilde incelemelerini, daha önceki senelerde yazacakları bölümlerin sıralamalarını araştırmalarını, yazacakları üniversitelerin bulunduğu şehirleri internet üzerinden olabildiğince araştırmalarını, konaklama-ulaşım gibi imkanları gözden geçirmelerini tavsiye ederiz.

Yazıyı Sosyal Ağda Paylaş

AÖF Yeni Sistemde Sınava Nasıl Çalışmalıyım?
Açıköğretim Fakültesi AÖF sınavlarına girecek öğrenciler sın...
Devamsızlık 10 gün Geçme Notu 50
MEB tarafından alınan kararla OrtaÖğretim öğrencilerine adet...
Photoshop Eğitim Videoları Yararlı Olur mu?
Photoshop çağımızın en çok ihtiyaç duyulan ve bilgi sahibi o...
YDS Sınav Sonuçları Sorgulama Öğrenme 17 Nisan 2013
YDS sonuçları açıklandı. 7 nisan 2013 tarihinde yapılan YDS ...
SBS Kalkıyor mu? 2013 Yeni Sınav Sistemi
Liseye giriş için etkili olan SBS sınavı kaldırılıyor. SBS s...
Açıköğretim ve Normal Üniversite Arasındaki Fark
Açıköğretim ve normal üniversite okuyanlar yada bu konuda se...
AÖF Uyarı ve Başarılı - Ortalamaya Göre Uyarı Ne Demek?
AÖF dönem sonu sınavlarının açıklanmasıyla birlikte final sı...
Aöf Vize Sonuçları 2013 Açıklandı
AÖF vize sınav sonuçları açıklandı. 5-6 ocak 2013 tarihlerin...
Yeni Ehliyet Sınav Sistemi 2013
2013 yılında değişikliği uğrayanlar arasında ehliyet sınav s...
Hidrojen Oksitleyici Bakterilerin Özellikleri
Bakteriler insan yaşantısı için büyük önem taşımakta olan ko...
Açıköğretim Fakültesi AÖF Nasıl Mezun Olurum?
AÖF okuyan öğrencilerin mezun olma konusunda kafa karışıklığ...
Vize Sınavı Nedir? Final Sınavı Nedir?
Üniversiteye yeni başlayan yada yeni başlayacakların karşıla...
Grafik Tasarım Kursunu Kimler Almalıdır?
Grafik tasarım kursuna başlamadan önce neden grafik tasarımc...
Viroloji Nedir? Virüs Sınıflandırması
Viroloji nedir? Virüsleirn sınıflandırılması konularında siz...
Lisans Yerleştirme Sınavı LYS Ne Zaman?
Lisans Yerleştirme Sınavı LYS'ye günler kaldı. 15-16 haziran...