YGS 2013 Hakkında Bilgiler ve İpuçları
2013 YGS sınavına az bir süre kala öğrenciler son çalışmalarını yaparak sınava hazır hale gelmeye çalışıyor. YGS sınavına girerek güzel bir puan alıp istediği Üniversitenin istediği bölümünde Üniversite eğitimini almak isteyen Lise mezunları YGS sınavına az bir süre kala 2013 YGS sınavında alınabilecek önlemler ve YGS hakkında ipuçlarına ihtiyaç duyduğunu düşündük. Bu makalemizde 2013 YGS sınavı hakkında bilgiler ve YGS ipuçlarına yer vereceğiz. kanalbilgi.net Dikkatli okuyup YGS sınavında bu ipuçlarını uygulamaya koymanız halinde başarınız alabileceğiniz maksimum puanla mümkün olabilir.
YGS ye giren yada girecek olan her öğrenci yapabileceği tüm soruları yapamıyor. Her yıl sınavlara giren birçok aday heyecan, dikkatsizlik, yanlış strateji gibi benzer sebepler nedeniyle sınavda yapabileceği sorulardan daha azını yaparak alabileceği puanın altında bir puan alıyor. Öncelikle sınav öncesi ve sınav esnasında nelere dikkat edilmesi gerektiği hakkında ufak birkaç bilgi verelim. Sınavdan yaklaşık 5 gün önce ders çalışmayı bırakın. Gezin, tozun ve eğlenin, bu sayede sınav stresini atacağınız gibi 5 gün boyunca zihniniz yorulmayacaktır. Son günlerde kesinlikle ders çalışmayın ve kafanızı farklı konularla meşgul etmeyin. Sınav esnasında sorulardan sıkılmanıza bile neden olabilecek bu durum oldukça önemlidir.
Sınav Yerinize Önceden Gidin
Sınav günü gelmeden sınava girilecek okulun ziyaret edilmesi hem öğrenciyi rahatlatacak ve kafasında büyüttüğü sorunları azaltacak hemde sınav günü daha rahat bir gün geçirmenizi sağlayacaktır. Aksi halde sınav günü sınav yerinizi bulmaya çalışmak sizi strese sokabileceği gibi sınava gireceğiniz okulu önceden görmemek kafanızda büyüteceğiniz sorunlara ve heyecana neden olabilir. Sınav günü sınav yerine çok erken gelmeyin. Ancak, geçte gelmeyin. Sınav saatinden 15 dakikadan az 30 dakikadan geç gelmemek sizin rahatlatacaktır.
Diğer Adayların Dikkatinizi Dağıtmasına İzin Vermeyin
Sınav günü sınav yerinde bulunan diğer öğrencilerle sınav öncesi yada sınav sırasında dialoga girmek sizi olumsuz etkileyebilir. Genellikle öğrenciler birbirlerini olumsuz bir sınav geçebileceğine ve çaba sarf etmenin anlamsız olduğunu anlatarak etkileyebilmektedir.
Zihninizi Dinç Tutun
Sınav sırasında kağıdınızı doldurduktan sonra sınav süresinin gelmesini beklerken kesinlikle dikkatinizi bir yerde toplayarak yormayın. Sınıfın camından dışarı bakmak, herhangi güzel birşeye çiçek, resim vb. bakarak kendinizi rahatlatın. Sınav anına kadar kesinlikle ders bilgilerini hatırlamaya çalışmayın. Gözünüzün yorulduğunu düşüyorsanız, bir süre gözünüzü yumarak dinlendirebilirsiniz.
İşaretlemeyi Avantaja Dönüştürün
Sınav başladıktan sonra önceden planladığını derslerden başlayarak devam edin. Heyecanlandığınızda yada konsantre bozukluğu hissettiğinizde 20-30 saniyelik molalar verin ve kafanızı yukarı kaldırarak dinlendirin. 1 dersi bitirdikten sonra işaretleme yapın. Tüm dersleri sona bırakmayın. www.kanalbilgi.net İşaretleme sırasında soru çözmeye ara vereceğiniz için zihniniz dinlenecektir. Her soruyu cevapladıktan sonra işaretleme yapmayın. Bu zaman kaybına neden olacaktır.
2013 yılında değişikliği uğrayanlar arasında ehliyet sınav s...
AÖF öğrencilerine müjdeli haber. Bu yıl tek ders sınavının o...
ÖSYM, 2017 Lisans Yerleştirme Sınavlarında üniversite adayla...
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi 2. ara sınavlı bö...
Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM, Lisans Yerleştirm...
Üniversite öğrenimi görürken birçok öğrenci KYK'dan öğrenim ...
Açıköğretim ve normal üniversite okuyanlar yada bu konuda se...
Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı sonuçları açıklandı...
Geçtiğimiz yıl deneme amaçlı dağıtılan tabletlere bu yıl yen...
Üniversite yerleştirme sonuçlarından sonra stresi üzerinden ...
MEB tarafından alınan kararla OrtaÖğretim öğrencilerine adet...
Tablet dağıtılan okullara üniversitelerde eklendi. Lise ve o...
Okulların açılmasına günler kala öğrenci servislerine zam ge...
Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM'ye ulaşmak istediğ...
AÖF okuyan öğrencilerin mezun olma konusunda kafa karışıklığ...