YGS 2013 Hakkında Bilgiler ve İpuçları

Sponsorlu Bağlantılar

2013 YGS sınavına az bir süre kala öğrenciler son çalışmalarını yaparak sınava hazır hale gelmeye çalışıyor. YGS sınavına girerek güzel bir puan alıp istediği Üniversitenin istediği bölümünde Üniversite eğitimini almak isteyen Lise mezunları YGS sınavına az bir süre kala 2013 YGS sınavında alınabilecek önlemler ve YGS hakkında ipuçlarına ihtiyaç duyduğunu düşündük. Bu makalemizde 2013 YGS sınavı hakkında bilgiler ve YGS ipuçlarına yer vereceğiz. kanalbilgi.net Dikkatli okuyup YGS sınavında bu ipuçlarını uygulamaya koymanız halinde başarınız alabileceğiniz maksimum puanla mümkün olabilir.

YGS ye giren yada girecek olan her öğrenci yapabileceği tüm soruları yapamıyor. Her yıl sınavlara giren birçok aday heyecan, dikkatsizlik, yanlış strateji gibi benzer sebepler nedeniyle sınavda yapabileceği sorulardan daha azını yaparak alabileceği puanın altında bir puan alıyor. Öncelikle sınav öncesi ve sınav esnasında nelere dikkat edilmesi gerektiği hakkında ufak birkaç bilgi verelim. Sınavdan yaklaşık 5 gün önce ders çalışmayı bırakın. Gezin, tozun ve eğlenin, bu sayede sınav stresini atacağınız gibi 5 gün boyunca zihniniz yorulmayacaktır. Son günlerde kesinlikle ders çalışmayın ve kafanızı farklı konularla meşgul etmeyin. Sınav esnasında sorulardan sıkılmanıza bile neden olabilecek bu durum oldukça önemlidir.

Sınav Yerinize Önceden Gidin

Sınav günü gelmeden sınava girilecek okulun ziyaret edilmesi hem öğrenciyi rahatlatacak ve kafasında büyüttüğü sorunları azaltacak hemde sınav günü daha rahat bir gün geçirmenizi sağlayacaktır. Aksi halde sınav günü sınav yerinizi bulmaya çalışmak sizi strese sokabileceği gibi sınava gireceğiniz okulu önceden görmemek kafanızda büyüteceğiniz sorunlara ve heyecana neden olabilir. Sınav günü sınav yerine çok erken gelmeyin. Ancak, geçte gelmeyin. Sınav saatinden 15 dakikadan az 30 dakikadan geç gelmemek sizin rahatlatacaktır.

Diğer Adayların Dikkatinizi Dağıtmasına İzin Vermeyin

Sınav günü sınav yerinde bulunan diğer öğrencilerle sınav öncesi yada sınav sırasında dialoga girmek sizi olumsuz etkileyebilir. Genellikle öğrenciler birbirlerini olumsuz bir sınav geçebileceğine ve çaba sarf etmenin anlamsız olduğunu anlatarak etkileyebilmektedir.

Zihninizi Dinç Tutun

Sınav sırasında kağıdınızı doldurduktan sonra sınav süresinin gelmesini beklerken kesinlikle dikkatinizi bir yerde toplayarak yormayın. Sınıfın camından dışarı bakmak, herhangi güzel birşeye çiçek, resim vb. bakarak kendinizi rahatlatın. Sınav anına kadar kesinlikle ders bilgilerini hatırlamaya çalışmayın. Gözünüzün yorulduğunu düşüyorsanız, bir süre gözünüzü yumarak dinlendirebilirsiniz.

İşaretlemeyi Avantaja Dönüştürün

Sınav başladıktan sonra önceden planladığını derslerden başlayarak devam edin. Heyecanlandığınızda yada konsantre bozukluğu hissettiğinizde 20-30 saniyelik molalar verin ve kafanızı yukarı kaldırarak dinlendirin. 1 dersi bitirdikten sonra işaretleme yapın. Tüm dersleri sona bırakmayın. www.kanalbilgi.net İşaretleme sırasında soru çözmeye ara vereceğiniz için zihniniz dinlenecektir. Her soruyu cevapladıktan sonra işaretleme yapmayın. Bu zaman kaybına neden olacaktır.

İlginizi Çekebilecek Makalaler

Okul Servisleri Fiyatları Zamlandı

Okulların açılmasına günler kala öğrenci servislerine zam ge...

2013 2. Dönem Ne Zaman Başlıyor

İlk ve Orta dereceli okulların 1. dönemin bitmesiyle öğrenci...

Öğrenim Kredi Borcu Erteleme

Üniversite öğrenimi görürken birçok öğrenci KYK'dan öğrenim ...

ÖSYM Çağrı Merkezi Telefon Numarası

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM'ye ulaşmak istediğ...

Viroloji Nedir? Virüs Sınıflandırması

Viroloji nedir? Virüsleirn sınıflandırılması konularında siz...

Aöf Kredili Sistemde Sınıf Geçme

Binlerce öğrenci bu yıl kredili sisteme geçen açıköğretim fa...

2013 YGS Din Soruları Yerine Felsefe Soruları

Yıllardır tartışılan ve sınavlarda yer alan din sorularının ...

Öğrenmenin Geleceği ve Yeni Nesil Eğitim

Fabrika Ayarlarından Yapay Zekaya Yüzyılı aşkın bir süredir...

Lisede Sözlü Notu Kalktı mı?

2013-2014 yılı için tüm eğitim öğretim gören öğrencileri yen...

Tablet Dağıtılacak Üniversiteler 2014

Tablet dağıtılan okullara üniversitelerde eklendi. Lise ve o...

SBS Kalktı mı? Yeni Sınav Sistemi Nasıl Olacak?

Uzun süredir konuşulan SBS kalktı. Sürekli değişen sınav sis...

2013 DGS Tercihleri Başladı - Tercih Kılavuzu

DGS sınavı 2 yıllık meslek yüksek okulu okuyan öğrencilere 4...

SBS Kalkıyor mu? 2013 Yeni Sınav Sistemi

Liseye giriş için etkili olan SBS sınavı kaldırılıyor. SBS s...

Sosyal Medya Çocukların Psikolojisini Nasıl Etkiliyor?

Dijital Dünyada Çocuk Olmak: Sosyal Medyanın Psikolojik Etki...

Lisans Yerleştirme Sınavı LYS Ne Zaman?

Lisans Yerleştirme Sınavı LYS'ye günler kaldı. 15-16 haziran...

Copyright @ 2013-2026 KanalBilgi.Net Tüm hakları saklıdır.