AÖF Yeni Sistemde Sınava Nasıl Çalışmalıyım?
Açıköğretim Fakültesi AÖF sınavlarına girecek öğrenciler sınav stresi sardı. Geçtiğimiz yıl kredili sisteme geçen AÖF için öğrencilerin sınava çalışma metotlarıda değişti. AÖF öğrencileri önceki senelerde çıkmış olan soruları çözere sınavdan iyi not alabiliyordu. Fakat, kredili sisteme geçişle birlikte çalışılması gereken ünitler değişti ve sınavda sorulan soru sayısıda azaldı. Bununla birlikte öğrenciler sınava nasıl hazırlanacağınıda bilemez duruma geldi. Bu makalemizde AÖF için yeni sistemde sınava nasıl hazırlanmanız gerektiği ve sınavda başarılı olmak için nasıl çalışabileceğinize değineceğiz.
AÖF Yeni Sistemde Sınava Nasıl Çalışmalıyım?
AÖF vize sınavları için 1 aylık bir süre kaldı. Bu süre zarfında yeni sisteme göre sınava çalışmak için Açıköğretim bürolarından ücretsiz olarak dağıtılan kitapları kullanmanız gerekecek. Eğer 8 üniteli bir kitapsa bunun ilk 4 ünitesi vizede çıkacaktır. O yüzden 4 üniteye çalışmanız yeterli olacak. Her üniteyi 1 defa okuyup, sonundaki soruları çözmelisiniz. Soruları çözdükten sonra yanlış cevapladığınız soruları tekrar gözden geçirin yada o soruya ait konuyu tekrar okuyun. Eğer üniteleri en az 1 kez okuyup üni sonundaki soruları çözerseniz başarılı olabilirsiniz.
AÖF Sınava Çalışma Kitapları
Kitapların özetlerini çıkartarak satan şirketlerden bu kitapları satın alarak yine içerisinde bulunan soru bankalarından soruları çözerek sınava hazır hale gelebilirsiniz. Bu kitapların ücretleri ise 10 TL ile 30 TL arasında değişmekte olup, her bölüme ayrı kitaplar bulunmaktadır.
Çıkmış Sınav Sorularına Çalışmak Başarı Getirmeyebilir
Önceki senelerde farklı bir sisteme sahip olan AÖF için yeni sistemde henüz 1 yıl geçti. Bu yüzden geçen seneki soruların aynısı sorulmayacağı için önceki seneki çıkan sorulara çalışmanız çok yararlı olmayacaktır. Önceki yıllarda vize ve finalde 30 soru bulunurken, artık 20 soru bulunuyor. Bunlarında etkili olacağını ve geçmiş sınav soruları yada çıkmış sınav sorularına çalışmak yeterli olmayacaktır. Tabiki pratik yapmak için çözebilirsiniz. Fakat, öncelikle üniteleri okumalısınız.
AÖF Yeni Sistemde Puanlama
Yeni sistemde 20 soru bulunduğu için her bir soru 5 puan değerinde olup, toplamda 100 puan üzerinden değerlendirilmektedir. Yani, 10 doğru bile yapsanız 50 puan alabilirsiniz. 50 Puan AÖF sınavlarında ortalamaya yakın puanlar olduğundan kredili sistemde geçmek için 10 soru ve üzerinde doğruya sahip olabilirseniz ortalamanın üzerinde bile yer alabilirsiniz.
Geçtiğimiz senelerde yürürlüğe giren ve öğrencilere ter dökt...
YDS sonuçları açıklandı. 7 nisan 2013 tarihinde yapılan YDS ...
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi sınavları bitti. ...
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi 2. ara sınavlı bö...
AÖF okuyan öğrencilerin mezun olma konusunda kafa karışıklığ...
MEB tarafından alınan kararla OrtaÖğretim öğrencilerine adet...
Tablet dağıtılan okullara üniversitelerde eklendi. Lise ve o...
Bildiğiniz gibi geçtiğimiz ay hükümet tarafından verilen müj...
Photoshop çağımızın en çok ihtiyaç duyulan ve bilgi sahibi o...
2013 YGS sınavına az bir süre kala öğrenciler son çalışmalar...
Grafik tasarım kursuna başlamadan önce neden grafik tasarımc...
AÖF dönem sonu sınavlarının açıklanmasıyla birlikte final sı...
Roma rakamını hemen hemen herkes beş harften ibaret sanmakta...
2013 yılında değişikliği uğrayanlar arasında ehliyet sınav s...
Lisans Yerleştirme Sınavı LYS'ye günler kaldı. 15-16 haziran...