Açıköğretim ve Normal Üniversite Arasındaki Fark
Açıköğretim ve normal üniversite okuyanlar yada bu konuda seçim yapacak olanlar için iki seçim arasındaki fark merak konusu olurken, Açıköğretim ve Normal üniversite okumanın avantajları ve dezavantajlarına değineceğiz. AÖF okumak ve örgün öğretim görmek arasında iş hayatında, askerlikte, öğrenci indirimlerinden yararlanmak vb. konularda ne gibi farklılıklar olacağı makalemizin tamamında görebilirsiniz.
Normal Üniversite – Örgün Öğretim Nedir?
Üniversite sınavını kazanarak yada sınavsız geçiş sisteminden yararlanarak herhangi bir üniversitede devam zorunluluğu olan ve örgün olarak eğitim görmek zorunda olunan eğitim şeklidir. Normal üniversite ile kazanılan bölüm bitene kadar üniversiteye gitmek ve dersleri okulda almak gerekiyor.
Açıköğretim – AÖF Nedir?
Açıköğretim Fakültesi ise kısa adıyla AÖF olarak bilinmektedir. Örgün öğretimden tek farkı öğrencinin gidip gelmesi gereken bir okul yoktur. Devamsızlık vb. sorunlar olmamakla birlikte sınav sistemi hemen hemen normal üniversitelerle aynıdır ve kredili sistem geçerlidir.
Açıköğretim ve Normal Üniversite Arasındaki Fark
Normal üniversiteye giden bir öğrenci genellikle haftanın 5 günü okula gitmekle meşgul olduğunda kalan günlerinide ders çalışmak ve dinlenmeye ayıracağı için çalışma gibi bir şansı yoktur. Ancak, Açıköğretim öğrencisi okula gitmediği için derslerini çalışabileceği gibi işe gitme ve çalışma fırsatınada sahiptir. Açıköğretimde dersleri öğrenci kitaptan kendi öğrenmek zorunda kaldığı için anlık olarak soru sorabileceği bir bilir kişi olmadığı için zorlanabilmektedir. Normal Üniversitede ise öğrenci tüm derslerde soruları sorabileceği bir hocaya sahiptir. Normal üniversite masraflıdır. Öğrenci için barınma, yemek, fatura, kitap ve benzeri materyal gerekliyken, Açıköğretimde hem masrafsız hemde istediğiniz yerde yaşayarak okulunuza devam edebilirsiniz.
Açıköğretim Fakültesi Mezunları için Askerlik Kısa Dönem mi?
Normal Üniversite yani örgün öğretim öğrencileri Lisans mezunu olmaları durumunda yani 4 yıllık bir üniversite bitirmeleri halinde askerliği kısa dönem yapıyorlar. Aynı şekilde AÖF yani Açıköğretim Fakültesi mezunlarıda 4 yıllık mezun olmaları durumunda askerliğini kısa dönem olarak yapmaktadır.
Öğrenci İndirimleri AÖF’lüler için Geçerli mi?
Açıköğretim öğrencisi olmanın normal öğrencilerden hiçbir farkı yoktur. Ayrıca 25 yaş ve altı AÖF öğrencileri öğrenci sigortasındanda yararlanabilmektedirler.
ÖSYM, 2017 Lisans Yerleştirme Sınavlarında üniversite adayla...
Üniversite yerleştirme sonuçlarından sonra stresi üzerinden ...
Açıköğretim Fakültesi AÖF sınavlarına girecek öğrenciler sın...
Okullarda kıyafet serbestliğini getiren yönetmeliğin kabul e...
Lisans Yerleştirme Sınavı LYS'ye günler kaldı. 15-16 haziran...
Roma rakamını hemen hemen herkes beş harften ibaret sanmakta...
Binlerce öğrenci bu yıl kredili sisteme geçen açıköğretim fa...
Geçtiğimiz yıl deneme amaçlı dağıtılan tabletlere bu yıl yen...
Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM'ye ulaşmak istediğ...
Bilindiği üzere AÖF öğrencileri kredili sisteme geçiş yapıld...
Yıllardır tartışılan ve sınavlarda yer alan din sorularının ...
DGS sınavı 2 yıllık meslek yüksek okulu okuyan öğrencilere 4...
Geçtiğimiz yıllarda uygulanacağı söylenen kredili sistem bu ...
AÖF öğrencilerine müjdeli haber. Bu yıl tek ders sınavının o...
AÖF 2013-2014 yılına ait Bahar dönemi kayıtları yarın başlıy...