AÖF Uyarı ve Başarılı – Ortalamaya Göre Uyarı Ne Demek?
AÖF dönem sonu sınavlarının açıklanmasıyla birlikte final sınavının ve vize sınavının ortalamasına göre geçme kalma konusunda bazı tanımları bilmeyen Açıköğretim Fakültesi öğrencileri için ortalama göre uyarı ve başarılı konusunda açıklamalar yaparak bu konuda neler yapmanız gerektiği hakkında bilgiler vereceğiz. Ortalama göre uyarı almanın yanı sıra FF aldığınız ders nedeniylede uyarı alınabilmektedir. AÖF’te uyarı ve başarılı nedir? Ortalamaya göre uyarı ne anlama gelmektedir? inceleyelim.
AÖF dönem sonu sınavlarının açıklanmasıyla birlikte dönem sonu ortalamaları ve harf notlarına göre ilgili dönemde tüm derslerden alınan notların ortalaması 2,00 ve üzerinde ise o dönemde FF dersinizde yoksa dönem sonunda Başarılı ibaresini görürsünüz. Tüm dönem sonları başarılı ise zaten sorun yok. Mezun olma yolunda adım adım ilerliyorsunuz demektir. Fakat, durum başarılı değilde uyarı yazısı varsa işte burda durup biraz açıklama yapmamız gerekiyor.
Ortalamaya Göre Uyarı Ne Demektir?
Bildiğiniz gibi DD ve üzeri harf notları almanız durumunda ortalamanız yüksek ise yani 2,00 geçiyorsa dönem sonunda DD notlarınızdanda başarılı sayılıyor ve dönem sonunda başarılı olarak geçti ibaresini alıyorsunuz. Ancak, DD notlarınız varsa ve 2,00 ortalamayı tutturamamışsanız ortalamayı yükseltmeniz gerekecektir. Bu aynı zamanda ilgili dönemde kaldığınız anlamınıda gelmektedir. Bu durumda eğer güz dönemi ise bir sonraki yıl güz dönemin, eğer bahar döneminde uyarı aldıysanız bir sonraki sene bahar döneminde DD ve CC notlarınızın bulunduğu dersleri tekrar alarak ortalamanızı yükseltebilirsiniz.
Ekle-sil işlemi sırasında derslerinizden sadece DD ve CC leri seçmek zorunda değilsiniz. AA dışındaki tüm dersleri seçebilirsiniz. Fakat, burda şöyle bir riskle karşı karşıya kalırsınız. Notunuzu düşürme riski bulunuyor. Bu yüzden sadece DD ve CC derslerinizi tekrar alın. Farz edelim ki 1,90 ortalamanız bulunduğu için uyarı almışsınız. Bu durumda 0,10 luk not yükselmeniz gerekir. Buda 4 kredilik bir derste DD notunuzu BA yatmanız durumunda yeterli olacaktır. Kısacası, not ortalamanız 2,00 ‘a çok yakınsa birçok dersten tekrar yapmak yerine en düşük derslerinizden başarı olabileceğinize ve ortalamanızı yükseletebileceğiniz derslerinizi seçerek tekrar etmeniz ortalamanızı yükseltmek için daha önemli olacaktır.
FF Nota Göre Uyarı Nedir?
Tüm dersleriniz AA olup sadece 1 dersten FF alıp kaldıysanız yada bir dersin sınavlarına girmediyseniz kısacası 1 dersten kaldıysanız yine uyarı mesajı görüntülenmektedir. Not ortalamanız 4,00 a yakın olsa bile FF dersinizi en az DD yapmalısınız. FF dersiniz varsa bir sonraki yıl aynı dönemde tekrar alarak DD ve üzeri olmak üzere notlar almalısınız. Eğer tek dersinizse ve mezun olmanız için son ders ise yıl sonunda yapılacak olan tek ders sınavına girebilirsiniz.
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi sınavları bitti. ...
AÖF 2013-2014 yılına ait Bahar dönemi kayıtları yarın başlıy...
Geçtiğimiz yıllarda uygulanacağı söylenen kredili sistem bu ...
MEB tarafından alınan kararla OrtaÖğretim öğrencilerine adet...
Üniversite yerleştirme sonuçlarından sonra stresi üzerinden ...
Önemli sınavların başında gelen YGS ve LYS sınavlarıyla ilgi...
Bakteriler insan yaşantısı için büyük önem taşımakta olan ko...
Grafik tasarım kursuna başlamadan önce neden grafik tasarımc...
2013 YGS sınavına az bir süre kala öğrenciler son çalışmalar...
Bildiğiniz gibi geçtiğimiz ay hükümet tarafından verilen müj...
LYS Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından adayları LYS ...
Lisans Yerleştirme Sınavı LYS'ye günler kaldı. 15-16 haziran...
Üniversite öğrenimi görürken birçok öğrenci KYK'dan öğrenim ...
Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM, Lisans Yerleştirm...
Tablet dağıtılan okullara üniversitelerde eklendi. Lise ve o...