Doktorluk Mesleğinin Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?

Sponsorlu Bağlantılar

Doktorlar ilkeleri ve tıp biliminin tekniklerini kullanarak insanların fiziksel ve ruhsal sağlığıyla ilgilenmektedir. Doktorluk mesleği insanların hayatını kurtarmak ve insanlara yardım olarak saygı kazanabilmektedir. Doğrusu kolay bir kariyer seçimide değildir. Üniversite eğitiminiz zor ve yorucu olabilir. Doktorlar pratisyen hekim olarak başlar ve daha sonra belirli bir alanda uzmanlaşmak için çalışmalar yapabilir.

Doktorların Görevleri

Doktorların yaptıkları işi dar anlamda anlatmak gerekirse, bir hastanın şikayetleri doğrultusunda belirtileri sorarak ve testleri yaparak sağlık sorunun arkasında ne olduğunu anlamaya çalışır. Genellikle bir tıbbi geçmişi ele alarak ve belirtiler hakkında sorular sorarak başlar. Daha sonra, fiziksel belirti ve bulgular mevcut olduğunu görmek için hastayı muayene eder. Tıp alanında doktorlar geniş bilgi ile birlikte bu bilgileri kullanarak daha sonra bir tanı ve tedavi ile ilgili karar vermektedir . Doktorlar hastalarında daha karmaşık sorunlar için uzmanlara sevk etmektedir.

Doktor Hasta İlişkisi Nasıl Olmalıdır?

Hastalar kendi kişisel belirtileri hakkında doktoruyla konuşurken rahat hissetmek zorundadır. Bunun için doktorlar her zaman güzel yüzlü, iyi insanlar olmak zorunda yada en azından bu rolü iyi becerebiliyor olması gerekir. Doktorlar da gözlem yapma ve onlar için bir hastayı muayene sırasında hafif fiziksel değişiklikleri fark etme konusunda iyi olması gerekir. Doktorlar kendi hastalarına doğru tanı ve tedavi bulmak için bu bilgileri analiz ve uygulamak zorundadır.

doktorluk-mesleginin-avantajlari-ve-dezavantajlari-nelerdir

Doktorların Görevi Nelerdir?

Doktorlar yaptıkları işin bir parçası olarak, kan basıncı göstergeleri, steteskop ve termometre gibi araçları kullanabilir. Aynı zamanda cerrahi araçları kullanmak gerekir. Doktorların çalışma koşulları özel bir muayenehanede, bir hastanede, klinik veya ofiste olabilir. Doktorlar için imkanlar değişken olsada genel olarak temiz ve bakımlı ortamlarda bulunurlar.

Doktor Olmanın Avantajları ve Dezavantajları

Doktor olmanın ödüllerinden bazıları yüksek gelir düzeyine sahip olma, prestij kazanma gibi memnuniyetleri içerir. Dezavantajları ise uzun, pahalı ve zor bir eğitimi gerektirir. Doktorlar düzenli olarak ciddi hastalık ve ölümlerde görme gerçeği ile karşı karşıyadır. Yüksek sorumluluk gerektirdiği gibi uzun çalışma saatleri ve yeni gelişmeler ile güncel kalmak da zordur.

Doktorlar Tıp ve Cerrahi lisans derecesi ile hak ve staj ve toplum stajını tamamlamak zorundadırlar. Tipik bir kariyer bir pratisyen hekim olarak niteleyerek ve daha sonra muhtemelen daha sonraki bir tarihte uzmanlaşmış veya yeterli tecrübe için bir hastane veya klinikte elde edildikten sonra özel muayenehaneler açabilmektedir.

Tıp diploması almak için gerçekten çalışmak, çok istemek ve aile desteği önemlidir. Doktorların aldıkları maaşlar, hayat standartları yüksek olsa bile doktorluk ünvanını almak için uzun ve yorucu bir yoldan geçmeniz gerekiyor. Tüm bunları göze alanlar doktor olabilir ve doktorluk mesleğini layıkıyla taşıyabilir.

Yazıyı Sosyal Ağda Paylaş

Faiz Haram mı?
Faiz Haram mı? Genellikle parasına faiz karıştırmak istem...
Yasadaki Boşluk, Hisseli Arsadan Pay Alan 12 Aileyi Mağdur Etti!
Gaziantep'te hisseli bir arsadan pay satın alan 12 aile, yas...
Personel Yönetimi Nedir?
İnsan Kaynakları yönetimi İK olarak bilinen bir uygulamadır....
Borsada Nasıl Kazanılır?
Altın, faiz ve Dolar ile Euro'nun yerini artık yavaş yavaş b...
Arz ve Talep Nedir? Arasındaki Farklar
Arz ve talep temel ekonomik kavramlar olmasının yanı sıra se...
Kamu Sektörü ve Özel Sektör Arasındaki Farklar Nelerdir?
Kamu sektörü ve özel sektör arasında belli başlı farklar bul...
Satış Temsilcisi Nedir? Özellikleri Nasıl Olmalıdır?
Satış temsilcilerinin özellikleri nasıl olmalıdır sorusunun ...
İş Etiği Önemi Nedir?
İş etiği, işin sürekliliği ve adil şekilde süre gelmesi için...
2021 Yılında Konut Satışları Artacak
2021 yılında birçok sektörde rekor satışlar bekleniyor. Faka...
PTT Matik Nerede Var?
Postanelerde bulunan PTT Matikler sayesinde bankaların banka...
Maaş ve Ücret Yönetimi Nedir?
Maaş ve Ücret Yönetimi Nedir? Maaş ve ücret yönetimi, bir...
Kredi Dosya Masrafları Nasıl Geri Alınır?
Kredi çekerken alınan dosya masraflarına uzun bir süredir ta...
Dış Ticaret Nedir?
Dış ya da uluslararası ticaret biri hakkında konuşurken tica...
Telefon Satışları Fiyatların Yükselecek Beklentisiyle Arttı
Akıllı cep telefonu fiyatlarının her geçen gün artmasının ya...
Hurda Araba Teşvik Fiyatı
Eski araçları yoldan kaldırmak ve trafikleri azda olsa rahat...