Sözleşmeli Personel Alımı ve Ücretleri

Sponsorlu Bağlantılar

Sözleşmeli personel olarak görev yapmak isteyenler ve sözleşmeli personel ücretleriyle, nasıl başvuru yapılacağını merak edenleri aydınlatacak bir makaleyle daha sizlerleyiz. İşsizliğin çift rakamlarda olduğu günümüzde iyi bir iş arayanlar için sözleşmeli personel alımları ve sözleşmeli personel ücretleri büyük önem taşımaktadır.

2017 yılında işsizlik oranına baktığımızda büyük oranlarda olmasa da düşüş görülüyor. Gerek ekonominin iyileşmesi gerekse dünya yatırımcılarının paralarını ülkemize yatırmaları Türkiye’de istihdam yaratılmasında büyük etken oldu. Bu durum memurluk alımlarına da yansıdı. Özellikle sözleşmeli personel alımlarında büyük artış yaşandı. 2015 yılında sözleşmeli personel alımları OSYM ‘nin resmi sitesinden takip ederek memurluk sınavı olan KPSS puanına göre tercih yapabilirsiniz.

KPSS ‘ye girip 70 puanın üzerinde alan her adayın sözleşmeli personel alımlarına katılma hakkı var. Ancak sözleşmeli personel alımı çoğunlukla ilgili kurum tarafından yapılmaktadır. Başvurular sözleşmeli personel alacak olan ilgili kuruma yapılır. Başvuru yapan kişilerden en yüksek puanlılardan başlanarak mülakata alınır ve uygun görülen kişiler kabul edilir. Aynı zamanda başvuru yapan kişiler sınava tabi tutulabilir.

sozlesmeli-personel-nedir_646x340[1]

Sağlık Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı vb. bölümlere ait sözleşmeli memur alımları oldukça fazla olmaktadır. 2 yıllık meslek yüksek okulu mezunları 2 yılda bir kez KPSS sınavına girerken, 4 yıllık bölümlerden mezun adaylar ise yine 2 yılda bir kez KPSS sınavına girerken, Öğretmen adayları her yıl sınava giriyorlar.

Sözleşmeli memurlardan GİH Personeli olanlar 1,556 TL’den 2800 TL’ye kadar maaş alabilmektedir. AH Personelleri ise yarım zamanlı olarak çalışanlar 1116 TL alırken Tam zamanlı olarak çalışanlar 2 bin TL maaş almaktadırlar. Teknik Personellerin maaşları ise en az 1740 TL olurken en yüksek teknik personel maaşı ise 2.518 TL ‘dir. Sağlık Personelleri ise 1700 TL ila 2600 TL arasında maaş almaktadır. Fazla mesai olabilen sözleşmeli personellerin maaşları biraz daha fazla olabilmektedir. Hukuk Müşaviri, Avukat Mimar, Mühendis, Fizikçi, Kimyager, İstatistikçi, Matematikçi, Jeolog, Hidrolog, Jeofizikçi, Jeomorfolog: Uzman Tabip, Uzman sağlık personeli en fazla memur maaşı alan mesleklerdir.

Eğer sizde KPSS sınavına girmişseniz yukarıdaki mesleklere ait sözleşmeli personel alımlarını takip ederek başvuruda bulunabilir ve mülakattan geçmeniz halinde sözleşmeli devlet memuru olabilirsiniz.

Yazıyı Sosyal Ağda Paylaş

2021 Yılında Konut Satışları Artacak
2021 yılında birçok sektörde rekor satışlar bekleniyor. Faka...
Gelir Testi G0, G1, G2, ve G3 Nedir? Genel Sağlık Sigortası
Genel Sağlık Sigortasıyla ilgili tüm bilinmeyenleri ele alac...
Bayramdan Önce Emekli Maaşları Verilecek mi?
Kurban bayramı yaklaşıyor. 15 ekim 2013 tarihinde başlayacak...
Borsada Nasıl Kazanılır?
Altın, faiz ve Dolar ile Euro'nun yerini artık yavaş yavaş b...
Dünyanın En Büyük Alışveriş Merkezleri
Alışveriş merkezi, arkadaşlar, aile ve iş arkadaşlarıyla alı...
Dış Ticaret Nedir?
Dış ya da uluslararası ticaret biri hakkında konuşurken tica...
Altın Fiyatları Ne Olacak Yorumu
Altın fiyatları ne olacağıyla ilgili yorumlar gelmeye devam ...
2014 Yılında Altın Fiyatları Ne Olacak?
Altın için 2014 yılı netleşmeye başladı. Ekonomik tahminler ...
Enpara Nedir? Enpara Bilgileri
En para son dönemde oldukça fazla talep gören masrafsız bank...
PTT Matik Nerede Var?
Postanelerde bulunan PTT Matikler sayesinde bankaların banka...
Hurda Araba Teşvik Fiyatı
Eski araçları yoldan kaldırmak ve trafikleri azda olsa rahat...
Doktorluk Mesleğinin Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?
Doktorlar ilkeleri ve tıp biliminin tekniklerini kullanarak ...
Hisse Mi Kripto Para Mı?
Yatırım dünyasında, kararsız kalınan konular içinde ‘hisse s...
Altın Yükselecek mi? Düşecek mi?
Altın fiyaatlarının yükselecek mi yoksa düşecek mi? konusu m...
Fiat Uno Alınır mı?
Fiat Uno Türklerin bir dönem en çok kullandığı araçlardan bi...