İmplant Yaptıranlar Diş Teli Takabilir?
İmplant; diş köklerinin zarar görmesi veya düzeltilme imkanı olmayan diş kırılmalarında uygulanan bir tedavidir. Bu tedavi yapılırken, diş kökünün alınması ve yerine vida benzeri yapay bir kök yerleştirilmesi gerekir. Daha sonra üzerine diş yerleştirilerek doğal bir görünüm elde edilir.
İmplant kullanan bireyler, belirli sürelerden sonra dişlerinde oluşan şekil bozukluklarından şikayetçi olabilirler. Şekil bozuklukları implanta bağlı olmamakla birlikte, çevresel etkilere bağlı olarak gerçekleşir. Ancak yine de tel tedavisi yapılarak düzeltmek istenebilir. Bu durumda; implant yaptıranlar diş teli takabilir mi, neler gereklidir, gibi konuların da öğrenilmesi gerekir.
İmplant Yaptıranlar Diş Teli Takılması İçin Uygun Mudur?
İmplant yöntemiyle yapılmış olan diş tedavisi, uzun süreli olarak estetik duruş sağlayan ve sağlıklı hissedilmesine neden olan diş tedavi yöntemlerinin başında gelir.
Ancak ne olursa olsun diş kökleri için kullanılan zararsız da olsa çeşitli metaller söz konusudur. Diş teli kullanımı sayesinde diş kökleri de belirli oranlarda hareket edeceği için; implant tedavisine zarar verilmesi, dişlerde yaşanacak olan uzun süreli ağrı ve iltihap oluşumu gibi durumlar yaşanabilir.
Bu durumlar, implant yaptıran bireylerin diş teli takmasına tamamen engel olmamakla birlikte; tedavinin oldukça bilinçli yapılması gerektiğini gösterir. İmplant kullanırken diş teli takılmak istendiği zaman, diş hekimine bu durumun bildirilmesi ve tel takımına uygun olunup olunmadığı sorulur. Diş hekimi uygun olduğunu söylediği durumlarda, uygulanması gereken işlemlerin başlatılması gerekir.
İmplant Yaptıranlar Diş Teli Taktırmak İçin Neler Yapmalıdır?
İmplant yaptıran bireyler, diş hekimleri tarafından diş teli için onay aldıktan sonra belirli işlemleri tamamlamalıdır. İlk olarak, implant köklerinin ne durumda olduğunu anlamak amacıyla ağız kısmının röntgeni çekilir. Röntgen sonucu, implantların birbirleri arasındaki mesafeleri ve varsa şekil bozukluklarını belli eder. Bu röntgen diş hekimi tarafından incelenir ve dişlerin şekillendirilmesi için kullanılacak olan tellerin ne kadar süre aralıklarında sıkılacağına karar verir. Bu işlem de sağlandıktan sonra implant yaptıran bireyler diş teli taktırabilir.
İmplant Yaptıranların Diş Teli Taktırması Zararlı Mıdır?
İmplant yaptırmış olan ve bu işlemden sonra diş teli taktırmak isteyen bireyler; bu işlemin zararlı olup olmadığı konusunda araştırma yapar. Bilinmesi gereken en önemli durum şu ki; diş hekimi tarafından röntgen sonuçları ve gözlemler incelenmeden bu konuda bilgi sahibi olmak mümkün değildir. Doktorun onay verdiği durumlarda zararı yokken, yapılmamalı dediği halde diş teli takılırsa zararlı olabilir.
Özellikle ergenlik döneminde yüzdeki çıkan sivilceler oldukç...
Prolaktinoma, hipofiz bezinin kanserli olmayan bir tümörüdür...
Kış aylarında artış gösteren hastalıklar en çok çocukları et...
Bitki organizmalarından elde edilen ikincil metabolitler, fa...
Bir DCD akciğer nakli için öneri alındığında, cerrah ve göğü...
İzole bir kalp tedariki, göğüsten elde edilen tek organ oldu...
Meme küçültme ameliyatı veya göğüs küçültme operasyonu ülkem...
Meyvelerin beslenmedeki yerleri önemlidir. Meyveler sağlık i...
Sivilce her dönemde çıkabiliyor, fakat bayanlar için özellik...
Birçoğumuz ağız ve diş sağlığı ile ilgili doğru bilinen yanl...
Hafıza problemleri ve kansızlığa neden olabilen B12 vitamini...
Karbonhidratlar sağlıklı ve dengeli beslenmenin yanı sıra sa...
Baş dönmesi genellikle kişiler çok uzun süre yemek yemediği ...
Bazı kadınlarda rahim, sırtın alt tarafına bakacak şekilde g...
Estetik tıp dünyasında, kişisel ve doğal güzelliği artırmaya...