Saçları Çabuk Yağlanan Kadınlar için Pratik Çözümler

Sponsorlu Bağlantılar

Kadın erkek herkesin önem verdiği ve ortak noktasının olduğu en önemli konulardan biri de saçlardır. Bir ortama girildiğinde insanlarda en çok dikkat çeken nokta saçlardır. Bu yüzden muhtemelen hemen hemen her gün duş alırız veya saçımı yıkarız; fakat ne kadar sık yıkarsak yıkayalım özellikle bazı insanların saçlarında 3-4 saat sonra tekrar bir yağlanma olduğunu görürüz.

Peki ama her gün yıkanan bir saç neden bu kadar çabuk yağlanır? Yağlanan saçlar için pratik çözümler var mıdır? Saçlar ne kadar sıklıkta yıkanmalıdır? hepsinin cevabı bu yazımızda!

Saçlar Neden Yağlanır?

Saç derimizin altında saçlarımızı korumak için bulunan küçük tanecikli yapıda olan yağ bezleri vardır. Bu bezler belirli bir miktarda sebum adı verilen bir yağ asitlerinden oluşan bir yağ üretir. Bu yağ asidi sayesinde saç derimizin pH seviyesi düzenlenir ve cildimizde hastalık yapıcı bakterilerden korur. Sebum saç için doğal bir yapılandırıcı ve koruyucudur aslında.

Tabii bu bezler, hormonal dalgalanmalar gibi çeşitli nedenlere bağlı olarak olduğundan daha fazla yağ salgılayabilir ya da kalıtsal koşullar veya saçlarınızın dokusuna bağlı olarak da bu durum yaşanabilir.

Örneğin, ergenlik döneminde, hamilelikte, regl öncesi öncesi dönemde bu bezler daha çok salgılanır; ancak bunların dışında geçmeyen bir yağlanma söz konusuysa mutlaka bir uzmandan yardım almalısınız.

Saçlar Ne Sıklıkla Yıkanmalıdır?

Saçları çok sık yağlanan kişilere bu soru sorulmaz bence. Hatta ellerinde olsa bu konuyu fazlaca takıntı haline getiren insanlar eminim günde 2 kere yıkama noktasına gelmiştir. Siz yine de bu kadar sık yıkamayın derim. Mutlaka bir uzmandan yardım alın.

O zaman saçlar ne sıklıkla yıkanmalı sorusuna gelecek olursak bu durum yaşınıza, bulunduğunuz ortama, yaptığınız işe göre değişir aslında. Çok tempolu, yoğun, kirli bir ortamda çalışıyorsanız her gün yıkayabilirsiniz ama normal şartlarda çalışıyor iseniz gün aşırı yıkamakta fayda var. Böylece saç deriniz de, saçlarınız da yıpranmamış olur.

Yağlanan Saçlar İçin Pratik Çözümler

Eğer benim gibi saçlarınızla çok fazla oynarsanız gün içerisinde saç diplerinizin yağlandığını ve saçlarınızın söndüğünü hissederseniz. Mümkünse duştan çıktıktan sonra saçlarınızla çok fazla oynamayın derim. Özellikle çok yağlı bir saç yapısına sahipseniz gün içinde dahi saçınızı yıkamak zorunda kalabilirsiniz. Sürekli saçınızla oynamaktan kendinizi alamıyorsanız saçlarınızı toplamanız bunu engelleyecektir.
Yediklerinizi Ve Yaşam Tarzınıza Dikkat Edin

Yediklerimizi aslında yüzümüzden ve saçlarımızdan rahatlıkla anlayabiliriz. Sürekli yağlı, paket gıdalar tüketiyorsak bunun karşılığını vücudumuzda görmemizden daha doğal ne olabilir ki?

Bir diğer etken faktörü de strestir. Eğer çok stresli, gergin ve huzursuz bir yapıya sahipseniz saçlarınızda yağlanma riski oldukça fazladır. Bu yüzden sağlıklı besleniyor ve stresten uzak duruyoruz.

Yağlı Saçlar İçin Evde Yapabileceğiniz Doğal Kürler

Elma Sirkesi

Yağlı saçlar için en iyi pH düzenleyici kürler arasında yer alır. İçindeki asidik özelliğiyle saçlarınızın yağ dengesini düzenler.

Karbonat

Karbonot gerçekten çok büyük bir nimet. Evimizde mutfakta, temizlikte, cilt bakımlarında, saç bakımında her şeyde kullanıyoruz. Hem doğal hem sağlıklı büyük bir mucize gerçekten. Siz de bol bol kullanın her şeyde.

Yağ emici özelliği sayesinde saçınızdaki yağlardan bile kurtulabilirsiniz. Daha ne yapsın bu karbonat!

Bebek Pudrası

Yatmadan önce saçlarınıza bebek pudrası uygularsanız saç diplerinizdeki yağları emer. Aynı zamanda acil bir durum olduğunda evden çıkmanız gerektiğinde saçlarınız yağlıysa diplerine bebek pudrası döküp saç kurutma makinesiyle üstünden hafifçe geçerseniz saçlarınızın temiz görünmesini sağlayacaktır.

Yazıyı Sosyal Ağda Paylaş

Mükemmel Bir Balayı Yaşamak
Bir balayında bir çift için yaz ayları mükemmel bir zamandır...
Kaliteli Laptop Masaüstü Fotoğrafları
Bilgisayar kullanıcıların en çok hoşun gidecek olan fotoğraf...
Biyolojik Oşinografi Nedir?
Biyolojik oşinografi, denizlerin canlı yaşamını inceleyen ve...
Mutluluktan Ağlamanın Nedeni Nedir? Yararlı Mıdır?
Yakın zamanda bir düğüne gittiyseniz birinin ağladığını görm...
Kızları Nasıl Etkileyebilirim?
Kızları etkilemenin birçok yolu vardır. Kızlar ve erkekler a...
Mobil Erotik Filmler
Türkiye’nin en saygın erotik film sitelerinden olan Filmerot...
29 Ekim Kurban Bayramı Birleşti mi? 18 Günlük Tatil
Son günlerde 18 günlük tatil haberleri dolaşmaya başladı. Öz...
Biyoetanol Ön Arıtma ve Hidroliz Süreçleri
Biyoetanol sisteminde bulunan ön arıtma ve hidroliz süreçler...
İnce Kaşlara Sahip Olma Yolları
Kaş bayanlarda ifadeyi sağlayan en önemli etkendir. Kimileri...
Kars Malakanları Kimdir?
Molokanizmi hayat felsefesi olarak kabul eden, kelime anlamı...
Lezzetli Bir Tavuk Izgara İçin Öneriler
İnsan sağlığı için protein içeren gıdalar oldukça önemlidir....
300 TL ye Kurbanlık Var Mı?
Kurban bayramına yaklaşmamızla birlikte ucuz kurbanlık araya...
İlk Kar Ne Zaman Nereye Yağdı
Yaz aylarının yavaş yavaş bitmesi ve sonbahar ayının gelmesi...
Kömür Külünün İnsan Sağlığına Zararları
Kış aylarında çevrede çok sık duyduğumuz kömür kokusunun yan...
Cıva nedir? Tehlikeleri Nelerdir?
Cıva, kömür birikintileri de dahil olmak üzere yerkabuğundak...