Duvardaki Su Sızıntısı – Su Kaçağı Nasıl Bulunur?

Sponsorlu Bağlantılar

Ev, bahçe, iş yeri yada herhangi bir alanda bulunan beton yapılardan su kaçakları ve su sızıntıları gelebilmektedir. Bir betondan su sızıntısını gidermek en zor olaylardan biridir. Bu konuda alınabilecek önlemler hem kısıtlıdır hemde zahmetlidir. Genellikle su sızıntısı olan duvara alçı yapılarak ya da betonu genişletilerek su sızıntısının engelleneceği hatasına kapılınır. Fakat bu tamamen yanlış bir düşünce ve metoddur.

Duvardaki Su Kaçağı Nasıl Durdurulur?

Duvardaki su kaçağının bir çok farklı şekli olabilmektedir. Bunlardan birincisi arkası toprak olan beton duvarlardır. Zamanla bu duvarlarda mutlaka su sızıntısı olur. Bu yüzden ev ya da bahçe duvarlarınızın toprakla bütünleşik olmamasına dikkat etmelisiniz. Yağmur yağdığında toprakta birikerek aşağı yönlü yol aramaya başlayan su yönünü bulamayarak duvara kadar gelebilir. Duvarla bütünleştiğinde ise zamanla elekten geçer gibi duvar içerisine girerek sızıntıya neden olabilir. Bu gayet doğal bir olaydır. Çünkü su sürekli yolunu arayan ve yolunu bulan bir yapıya sahiptir.

su-kacagi

Su Kaçağı Nasıl Geçer?

Sıvıyı engellemek her bu durumda mümkün değildir. Duvardkai su sızıntısına sebebiyet veren asıl neden ise toprağın yaptığı rütübettir. Çünkü toprak suyla birleştiğinde kapalı bir ortam olduğundan duvarın zamanla rütübetlenerek deforme olmasına neden olmaktadır. Buda su sızıntısı ihtimalini arttırmaktadır. Toprakla bütünleşik bir duvardan su kaçağı bulunuyorsa yani su sızın yapıyorsa, çözüm olarak duvar ve toprağı birbirinden ayırmaktan başka çağreniz bulunmuyor. Bazı durumlarda bunu yapmanız imkansız olabilir. Bu gibi durumda yapılacak olan yeni bir duvar hazırlamak. Eski duvarla arasında 20 cm kadar boşluk bırakın. Sızan suyu ise duvar dibine ufak bir oluk yaparak dışarı akmasını sağlayın. Yada bir boru yardımıyla kanala akmasını sağlayabilirsiniz. Yeni duvarı ördükten sonra toprakla bütünleşik olan duvarınızdan artık su sızıntısı olmayacaktır. Ama yinede en iyi yöntem rütübeti önlemek için toprakla duvarı birbirinden ayırmaktır.

Duvardaki Su Sızıntı Neden Olur?

Su sızıntısının bir başka şeklide patlamış su borularından gelen su sızıntısıdır. Bir borudan sürekli su geliyorsa ve duvar bunu bir sonra içeri sızdırmaya başlayacaktır. Çünkü su biriktikçe tazik artacak ve su kaçağı dediğimiz olay gerçekleşecektir. Duvardaki su sızıntısını gidermek için yapılabilecek tek şey suyun yolunu kesmek ya da patlamış olan boruyu bulmaktır.

su-sizintisi-nasil-gecer

Duvardaki Su Sızıntısı Nasıl Geçer?

Duvardaki su sızıntısınn olduğu en önemli noktalar ise tavanlardır. Tavanı düz betondan meydana gelen evlerde su sızıntısı olması doğaldır. Bunun gerçekleşmemesi için çatı olarak kullanılan betonun eğimini bir noktaya toplayarak bir boru yardımıyla suyun dışarı atılmasına yardımcı olunmalıdır. Eğer beton çatı düz değilse ve çatıda su birikintisi oluşuyorsa zamanla su akar yolunu bulur misali ev içerisine sızıntılar oluşacaktır. Çimento ve kum ile güzel bir harç hazırlayarak beton üzerine dökün. Eğimi tek bir noktaya toplayın ki yağmur yağdığında su tek bir noktaya aksın. Böylelikle ilgili noktada suyun boru yardımıyla dışarı atılmasını sağlayabilirsiniz.

Yazıyı Sosyal Ağda Paylaş

Yumurtadan Daha Fazla Proteine Sahip Bazı Yiyecekler
İnsan vücudunda bulunan kasların yanı sıra hormonlar ve enzi...
Kullanılmış Otomobil Satın Alırken Göz Önünde Bulundurulması Gereken Hususlar
Kullanılmış otomobil pazarı, alım ve satım yapacak kişilere ...
Saç Bakım Ürünü Alışverişi Nasıl Yapılmalı?
Sağlıklı ve bakımlı saçlara sahip olmak her kadın için öneml...
Mevsimsel Detoks Nasıl Yapılır?
Her gün yaşadığımız yoğunluktan dolayı mevsim geçişlerini fa...
Evlilik Yüzük Fotoğrafları 2016
Evlilik kararı alanların yüzük tercihi yaparken oldukça zorl...
'Hamilelik Öncesi Detoks' ile Anne Olmaya Hazırlanın
Tüm dünyayı saran koronavirüs salgını nedeniyle evlerde kald...
Gaz Kaçağı Nasıl Kontrol Edilir?
Doğal Gaz ve Tüp kaçakları önemli tehlikeler arz edebiliyor....
İstanbul Atatürk Hava Limanına Nasıl Gidilir?
İstanbul Atatürk Havalimanına gidecek olanlar için metro ve ...
Yeraltı Sularının Oluşmasını Hangi Faktörler Etkiler
Yeraltu sularının oluşmasında etkili olan birçok faktör bulu...
Yılbaşı Fotoğrafları - Yeni Yıl Resimleri 2019
2018 yılını bitirip 2019 yılına girmemize günler kala yılbaş...
Evlenecek Çiftlerde Para Yönetimi
Evet, yaz aylarının gelmesiyle birlikte düğün sezonu da yava...
Büyük Yemin Etmek ve Sonra Bozmak
Yaşamımız boyunca yemin ettiğimiz zamanlar olabiliyor. Özell...
TOKi 10 Bin Peşin Ev Fırsatı
Toki uygun fiyatlarda ev satmaya devam ediyor. Ankara'da yap...
Mikroburstlar Nerelerde Oluşur?
Ülkemizde daha nadir görmekle birlikte daha çok Amerika Kana...
İlk Kar Ne Zaman Nereye Yağdı
Yaz aylarının yavaş yavaş bitmesi ve sonbahar ayının gelmesi...