Borsada Nasıl Kazanılır?

Sponsorlu Bağlantılar

Altın, faiz ve Dolar ile Euro’nun yerini artık yavaş yavaş borsa almaya başladı. Yatırım yapmak isteyenler faiz ve altından kar elde edemediği gibi zarara uğradıkları için Dolar ve Euro’nun ise tutarlı bir hareket sergilememesinden ve her an global gelişmelere bağlı olarak iniş çıkışlar sergileyeceği düşüncesi yatırımcıları borsaya yöneltti. Bu yüzden borsada bulunan yatırımcı sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor.

Borsanın Önemi Arttı

Borsa özellikle son 5 yılda küçük yatırımcıyıda kazandırmaya başladı. Borsa son yıllarda durgunluk yaşamaması ve büyük fırsatları yatırımcılara sunmasıyla göze çarpıyor. Ayrıca faiz ve altın gibi yatırım araçlarından çok daha fazla kazanma şansı sunabiliyor. Borsada nasıl kazanılır? sorusuna cevap aramadan önce şunu dile getirmekte yarar var. Borsa kazandırabildiği gibi kaybettirebilende bir yatırım aracıdır. Risk oranı en yüksek olan yatırım araçlarından biridir. Çünkü, borsada bir şirketin kağıtlarını aldığınızda o şirketin karınada zararınada orta olmuş oluyorsunuz. Hisse alırken bu ilk dikkat edilmesi gereken husustur. Eğer, kaybetmeyi göze alamıyorsanız kesinlikle borsa size göre değil.

Borsada Kazanmak Mümkün mü?

Borsayla ilgili ön bilgileri verdikten sonra borsada kazanmanın nasıl mümkün olabileceği konusuna değinelim. Borsada kazanmak için ayırmış olduğunuz yani borsada girdiğiniz miktar önemli. Yapılan araştırma sonucunda borsaya giren küçük yatırımcıların ortalama 5 bin TL ile borsaya girdiği ve sonrasında bu rakamı yükselttiği görülmüştür. Yazımızda 10 bin TL sermayesi olan ve bu parayı borsada değerlendirmeye çalışan bir yatırımcıya göre değerlendirmeler yapacağız.

borsada-nasil-kazanilir

Tek Bir Hisseye Yatırım Yapmayın

Borsaya yeni giren bir yatırımcı için 10 bin TL yüksek bir rakam olduğunu ve borsayı ancak 1 yıl gibi bir sürede öğrenebileceğinizi düşünüyorum. Bu yüzden öncelikle ufak rakamlarla denemeler yapabilirsiniz. Borsada kazanmak için yatırımınız uzun vadeli olmalıdır aslında. Kısa vadeli yatırımlar daha çok kumar niteliği taşıyan ve riski büyük yatırımlar olacaktır. Bunun yerine şirketlerin durumunu ve gelecekteki beklentilere göre tercih yapmalısınız. Tek bir şirkete yatırım yapmak yerine güvenilir birkaç şirkette paranızı yayarak yatırım yapabilirsiniz. Örneğin; 10bin TL yi 5 eşit parçaya bölerek 2 bin TL tutarında 5 farklı şirkete ait hisselerden alabilirsiniz.

Uzak Durulması Gereken Hisseler

Batık hisselerden uzak durmalısınız. Sürekli büyük iniş çıkış yapan hisselerde küçük yatırımcıyı yutmak için bekleyen hisselerdir. Türkiye’de iyi iş yapan ve beklentisi yüksek olan güvenilir şirketlerin hisse senetleri fiyatlarını son birkaç senedeki hareketlerede bakarak satın alabilirsiniz. Yalnız satın aldığınız gibi satacağınız zamanıda iyi bilmek önemli bir iştir. Borsada kazanmak için büyük hareketlerden kaçının ve adımlarınızı iyi düşünerek atın. Ufak ama yüksek hareketler yapan hisselerden kaçının. Büyük şirketlere ait ağır ve sağlam hareketlerde bulunan hisseler seçin. Böylelikle elinizde bulunan paranın bir anda havaya uçmasını önlemiş olursunuz.

Yazıyı Sosyal Ağda Paylaş

Bayramdan Önce Emekli Maaşları Verilecek mi?
Kurban bayramı yaklaşıyor. 15 ekim 2013 tarihinde başlayacak...
Dış Ticaret Nedir?
Dış ya da uluslararası ticaret biri hakkında konuşurken tica...
Yasadaki Boşluk, Hisseli Arsadan Pay Alan 12 Aileyi Mağdur Etti!
Gaziantep'te hisseli bir arsadan pay satın alan 12 aile, yas...
Personel Yönetimi Nedir?
İnsan Kaynakları yönetimi İK olarak bilinen bir uygulamadır....
Nüfusun Ekonomik Büyüme Bakımından Önemi
Son Birleşmiş Milletler tahminlerine göre, 17 Şubat 2024 Cum...
PTT Matik Nerede Var?
Postanelerde bulunan PTT Matikler sayesinde bankaların banka...
Kamu Sektörü ve Özel Sektör Arasındaki Farklar Nelerdir?
Kamu sektörü ve özel sektör arasında belli başlı farklar bul...
Dünyanın En Büyük Alışveriş Merkezleri
Alışveriş merkezi, arkadaşlar, aile ve iş arkadaşlarıyla alı...
Enpara Nedir? Enpara Bilgileri
En para son dönemde oldukça fazla talep gören masrafsız bank...
Arz ve Talep Nedir? Arasındaki Farklar
Arz ve talep temel ekonomik kavramlar olmasının yanı sıra se...
Satış Temsilcisi Nedir? Özellikleri Nasıl Olmalıdır?
Satış temsilcilerinin özellikleri nasıl olmalıdır sorusunun ...
Pttmatik Nerede?
PTTMatikleri nerede olduğu konusu postahanelerden hesap açtı...
2014 Yılında Altın Fiyatları Ne Olacak?
Altın için 2014 yılı netleşmeye başladı. Ekonomik tahminler ...
Faiz Haram mı?
Faiz Haram mı? Genellikle parasına faiz karıştırmak istem...
Kredi Dosya Masrafları Nasıl Geri Alınır?
Kredi çekerken alınan dosya masraflarına uzun bir süredir ta...