Kış Aylarında Saç Bakımı Nasıl Olmalı?

Sponsorlu Bağlantılar

Kışın saçlar, nemi muhafaza etmekte zorlanır, kurur ki bu nedenle daha kırılgan hale gelir ve hasar görmeye başlar. Bu nedenle de soğuk havaya uygun kış saç bakımı rutini planlamak gereklidir. İşte doğal malzemeler ile evde kolayca uygulayabileceğiniz kış için saç maskesi ve kış aylarında saç bakımı önerileri, kanalbilgi’nde.

Kış soğukları iyiden iyiye kendini hissettirmeye başladı ki bunun en net olumsuz belirtilerini kuruyan ve çatlayan dudaklarda, ellerde görmek mümkün. Bu sebeple de zaten sizlerle daha önce kışın cilt bakımı için önerilerimizi derlediğimiz yazımızı paylaşmıştık. Cildimiz kadar net göremesek de saçlar da en az cilt kadar kış aylarının sert iklim koşullarından etkilenir. Bu nedenle de soğuk havaya uygun kış saç bakımı rutini planlama zamanıdır.

Kışı, bir fincan sıcak kakao ile rahatça geçirmek için mükemmel olsa da, doğru önlemler alınmazsa kuru ve yağışlı havanın saçınıza zarar verebileceğini göz ardı edemezsiniz. Çünkü bu dönemlerde saçlarınız, nemi muhafaza etmekte zorlanır, daha kırılgan hale gelir ve hasar görmeye başlar. Ayrıca kuruyan saçlarla birlikte gelen elektriklenmiş görünümü de göz ardı etmemek gerek. Tüm bunlara rağmen bilmelisiniz ki, bunlar doğru kış saç bakım rutinine sahip olduğunuz sürece kolaylıkla önlenebilen problemlerdir. Peki kış aylarında saç bakımı nasıl olmalı?

Kış Aylarında Saç Bakımı Nasıl Olmalı?

1- Kepeklenme ve Pul Pul Dökülme için :

Kafa derisi havadaki nem eksikliği nedeniyle kış aylarında her zamankinden daha fazla kurur ve kaşınır. Bu kepek ve saç dökülmesine neden olabilen saçlı deri tahrişine neden olur. Çoğu insanın farkında olmadığı şey saçlardaki kepek sorunun doğru bakımla yönetilebilir olabileceğidir.

Tek ihtiyacınız olan şey, bir çorba kaşığı zeytinyağı veya hindistancevizi yağı ve bir çay kaşığı limon suyu. Yağı, sıcak olana kadar birkaç saniye ısıtın ve sonra limon suyu ile karıştırın. Karışım saç derinizi yakmayacak kadar soğuduktan sonra saç derinize masaj yaparak uygulayın ve 20-30 dakika bekletin. Hafif bir şampuan ve ardından saç uçlarına saç kremi uygulayarak saçınızı temizleyebilirsiniz.

2- Elektriklenme ile Mücadele için :

Kışın en can sıkıcı şeylerinden biri de sık sık saçların elektriklenmesidir. Kazaklar, hırkalar, eldivenler saçlarınıza dokundukça saçlardaki bu elektriklenme sorunu daha rahatsız edici hale geliyor.

Bunu çözmek için öncelikle saçınızı tararken plastik saç taraklarından uzak durmanız yerine doğal kıl yapısı bulunan saç tipine uygun bir saç tarağı-fırçası seçmeniz gereklidir.

Ayrıca saçınızı koruyan ve besleyen doğal yağlarını uzaklaştırmamak adına saçlarınızı sıcak suyla değil ılık suyla yıkayın.

Saçınızı pürüzsüz bir şekilde korumak için saçlarda kalabilen nemlendirici özellikle saç kremlerini de kullanabilirsiniz. Bu ürünü seçerken ısıya karşı koruyucu özelliği olmasına da özen gösterin.

Kış Aylarında Saç Bakımı Nasıl Olmalı?

3- Cansız Saçlar için :

Kışın nem eksikliği, kafa derinizi kurutmakla kalmaz, aynı zamanda saçınızı donuk ve cansız görünmesine neden olur. Bunu önlemek için geniş dişli ahşap tarakla saçlarınızı tarayın ve çiğ bal ile saç köklerinden uçlarına kadar tüm saça maske uygulaması yapın. Saçınızı bir duş başlığı veya havlu ile örtün ve yaklaşık 30 dakika bekletin. Ilık su ile bolca yıkayın. Bal, nemi saçlarda hapseden ve saçın parlaklığını geri kazanmasına yardımcı olan doğal bir mucizedir.

4- Sağlıklı Saçlar için Zeytinyağı :

Saçlarınızın güçlenmesine ve beslenmesine yardımcı olan ve en kolay ulaşılabilen doğal malzemelerden biridir, zeytinyağı. Bunun için tek yapmanız gereken, iki çay kaşığı zeytinyağını hafifçe ısıtmak ve yavaşça kafa derinize masaj yaparak uygulamak. Bu masaj, yağın köklere derinlemesine nüfuz etmesine yardımcı olur. Ayrıca, kafa derinizin nemli kalmasını, kan dolaşımını arttırmanızı ve foliküllerin yeterince beslenmesini sağlar. Tüm bu uygulamalar aynı zamanda saç dökülmesini de önleyecektir.

Yazıyı Sosyal Ağda Paylaş

İdeal Kaş Ekimi Nasıl Olmalıdır?
Kaşlarınızı beğenmiyor veya biraz daha şekilli olmasını isti...
Kovalent Bağlar Nedir?
İyonlaşma enerjisi çok yüksek olan elementler elektron trans...
Halimix: Hayallerinizdeki Halıya Bir Adım Yaklaşın!
Halimix, Türkiye'nin önde gelen dekorasyon ve halı firmala...
Boşanma Sonrası Mal Paylaşımı
Bir boşanma davasının sonunda ayrılık olduğu gibi tazminat, ...
TOKi 10 Bin Peşin Ev Fırsatı
Toki uygun fiyatlarda ev satmaya devam ediyor. Ankara'da yap...
Yeni Yıl Mesajları 2014
Yeni yılın gelmesine haftalar kala sevdiklerinize yeni yıl m...
Oksijen Nasıl Oluşur?
Bugün dünyamızın atmosferini yaklaşık %21’ini oksijen oluştu...
Ender Saraç İle 2 Günde 1 Beden Zayıflayabilirsiniz
Özellikle acil durumlarda, yani bikininize veya küçük gelen ...
Hindistan Cevizinin Yüze Faydaları Nelerdir?
Günümüzde artık kozmetik ürünü olarak da tercih edilen Hindi...
Çocukluğunuzdaki O Güzel Bayramlara Dönmeye Ne Dersiniz?
Ramazan'ın son günlerini yaşadığımız şu güzel günlere veda e...
Batıkların Çevreye Etkileri Nelerdir?
Denizin altında birçok batı eşyalar yer almaktadır. Bunlar g...
Elena Halı Kaydırmaz: Evinizin Güvenliği İçin Mükemmel Çözüm!
Halı kayması, hem ev dekorasyonunu bozan hem de tehlikeli ka...
Beylikdüzü Şehirler Arası Nakliyat
Beylikdüzü Şehirler Arası Nakliyat firması Hünkar Nakliyat o...
Su Sayacı Değişim Ücreti
Su sayaçları değişimi periyodik olarak yapılmaktadır. Şu and...
Yağların Beslenmedeki Gizli Rolü: Fındık, Ceviz ve Aspir Yağının Önemi
Yağlar, sadece yemeklerimizi lezzetlendiren basit bir bileşe...