Depresyon Nedir? Fiziksel Belirtileri Nelerdir?
Depresyon, kişinin sebepsiz olarak hayattan eskisi kadar zevk almaması, neredeyse hayatıyla ilgili herşeyden vazgeçer duruma gelmesine neden olan sinirsel bir hastalıktır. Depresyona giren kişinin eğer ciddi ve uzun süredir devam eden bir depresyonu varsa, bunu geçirmek neredeyse imkansızdır. Fakat, günümüzde ufak depressifik duygular içeren depresyonlar kişinin yaşam şeklini değiştirmesiyle düzelebiliyor. Depresyonun sık rastlanan bazı belirtileri bulunmakla birlikte bu belirtiler genellikle tüm depresyon hastalarında aynı olmaktadır.
Depresyona Yakalanmamak için Ne Yapılmalıdır?
Kişi Depresyona girmeden önce bunu kesinlikle anlayamamakla birlikte, uzun süredir sıkıntı yaşamak, iş hayatında mutsuz olmak, gelecekle ilgili kaygılar, büyük borçlarının olması, sevdiği kişi ile sorunlar yaşanması, olmayacak birşeyi sürekli umut ederek acı çekmek, başkalarının yaptığı hataları çok önemsemek sizi kısa sürede depresyona sokabilecek durumlar arasında yer almaktadır. Depresyona girmemek için size sıkıntı veren tüm davranışlardan uzuk durun. Yeri geldiğinde hakkınızdan bile vazgeçebilirsiniz. Örneğin; Uzun süredir devam eden bir davanız var. Babanızdan kalan yerin doğru şekilde bölüştürülmediğinden dert yanıyorsunuz. Sürekli akrabalarınızla tartışıyor ve bu durum artık sizi psikolojik olarak çok yormaya başlamışsa, artık pes etme noktanız demektir. Belki hakkınızı alabilirsiniz, fakat sağlınız tekrar yerine gelmeyebilir. Tabiki bu bir örnek ve anlatmak istediğimiz ise her türlü sıkıntılı işten uzak durmalısınız. İşinizi sevmiyorsanız, sizi yoran ve sıkıntıya düşüren bir patronunuz varsa, hiç durmadan yeni bir iş aramalısınız. Gerekirse daha az maaşla çalışın, ama sevdiğiniz yada çok fazla yorulmadığınız bir işte çalışın. Depresyon ve diğer sinir hastalıkları kolay kolay iyi olan hastalıklar olmadığından bu konuda kendinize dikkat etmelisiniz.
Depresyonun Fiziksel Belirtileri Nelerdir?
Depresyonun en çok rastlanan belirtisi isteksizliktir. Aşırı isteksiz bir halde, yataktan kalkmak bile istemeyebilir, arkadaşlarınızla konuşmak yada buluşmak bile size ölüm gibi gelebilir. İştahsızlık yada fazla yeme isteği, korku, endişe, moral bozukluğu, eskiden yapmaktan zevk aldığınız ve mutluluk duyduğunuz şeylerden artık zevk almama, giyim kuşamına, makyajına eskisi kadar dikkat etmeme gibi fiziksel ve ruhsal belirtiler görülmektedir. Depresyona yakalananların büyük bir kısmının uzun süredir devam eden bir konuda sıkıntısının bulunduğu ve bu konuda çözüm bulamadığı için gelecek yönünde kaygıları bulunduğu ve diğer kişilerin kendi anlamadığı ilerleyen zamanlarda da anlamalarının imkansız olacağını düşünmesine neden olur.
Sivilce her dönemde çıkabiliyor, fakat bayanlar için özellik...
Houstan Üniversitesi C.T.Bauer İşletme Bölümü, risk altındak...
Yüzdeki tüyler, pek çok kadın ve erkek için rahatsızlık veri...
Göz seyirmesi hayatın herhangi bir döneminde karşılaşabilece...
Birçoğumuz ağız ve diş sağlığı ile ilgili doğru bilinen yanl...
Yeni doğan bebeklerde uyku düzeni oldukça önemlidir. Uyku dü...
“Çocuklar 2 ila 8 yaş arası dönemde erişkinlere göre daha sı...
Vibrio adı verilen bakterinin insan vücudunda yayılması ile ...
Hafıza problemleri ve kansızlığa neden olabilen B12 vitamini...
Acaba Alzheimer, bir hastalığın ötesinde enfeksiyon olabilir...
Pandemi gibi zorlu bir sürecinden ardından birçok insanın ru...
Birçok sağlık sorununun habercisi olabilen kaşıntı sorununun...
Depresyonun en sık rastlandığı aylar kış aylarıdır. Yaz ayla...
Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Hakan Yüzer, göz çevresinde ...
Karın ağrısı dayanılması en zor sağlık problemlerinden birid...