Göz Çevresi Işık Dolgusu ile Aydınlanıyor

Sponsorlu Bağlantılar

Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Hakan Yüzer, göz çevresinde oluşan sorunlar ve tedavileri hakkında önemli bilgiler verdi. Yaşlanma belirtileri öncelikle göz çevresinde kendini göstermeye başlar. Göz çevresinde oluşan sorunların başında; gözaltında oluşan koyu renkli halkalar, torbalar, şişlik, morluk ve çökme ve kırışıklıklar meydana gelir. Göz çevresi hassas bir yapıya sahip olduğu için geçmişte bu bölgeye müdahaleler daha sıkıntılıydı. Ancak artık günümüzde gelişen teknoloji ile bu gibi zorluklar ortadan kalktı. Göz çevresi sorunlarına ‘Gözaltı Işık Dolgusu’ güvenle kullanılan bir yöntemdir.

Çevresel faktörler tetikliyor

Çoğu kişinin şikayetçi olduğu göz altı torbalanması ve morluğunun nedenleri; alerjik reaksiyonlar, alkollü içecekler, yatış pozisyonu veya uyku düzensizlikleridir. Tabii ki genetik faktörler de bu sorunların başlıca nedenleri arasındadır. Göz çevresi, her yöne kolayca gidebilen özel bir yağla donanımlıdır. Yağ içeren bu bölge, septum adı verilen doğal bir bariyer sayesinde konumunu muhafaza eder. Septum, genetik faktörler ve yaşla yağ torbası tarafından ileri itilir. Yaşın ilerlemesi ile yüzün kemik yapısı inceldiğinden, kemik de doğal sürecinde geriye hareketle gösterir. Sonuçta, gözün altında bir boşluk, gölge meydana gelir. Boşluk milimetrik olsa bile, çok daha derin ve koyu algılanması içerideki gölgelerdir. Bu gölgelerde kişileri ister istemez rahatsız eder.

Basit ve etkili bir uygulama

Göz çevresindeki bu sorunlardan kurtulmak için ‘Işık dolgusu’ iyi bir seçenektir. Uygulama, temel olarak çok az miktarda, çok ince iğnelerle özel bir hyalüronik asit formülünün gözaltına enjekte edilmesi şeklinde uygulanır. Gözaltı ışık dolgusunun içeriğinde; Hyalüronik asit, üç antioksidan, çinko, cildi yeniden yapılandıran sekiz amino asit, bakır, B6 vitamini ve ağrıyı önleyen lidokain mevcuttur. Vücudumuzda doğal olarak bulunan hyalüronik asit, derinin tabakalarında su tutarak cildin hidrasyonunu yani nemini iyi bir düzeye getirmeyi sağlar. Gözaltı ışık dolgusu, ilerleyen yaşla azalan hyalüronik asidi cilde geri verirken, uygulandığı bölgede aydınlık bir görünüm sağlar. Ve yine göz çevresi ışıltılı ve sade bir görünüm kazanır. Gözaltında morluk ve çöküklükten eser kalmaz.

Uygulama ağrısız ve sızısız bir uygulama olup, özel bir hyalüronik asit formülünün gözaltına çok ince iğnelerle enjeksiyonuyla uygulanır. Lokal anestezik krem ile gerçekleşir ama ayrıca ürünün içinde de anestezik madde vardır. Kişi günlük hayatında hemen geri dönülü yapabilir. Morluklar oluşabilir ancak bu morluklar 1 ya da 2 gün içinde geçer. Uygulama 1 yıl tekrarlandıkça süre uzamaktadır. Gözaltı ışık dolgusu yüz güldürü sonuçlar elde edilen bir uygulamadır.

Yazıyı Sosyal Ağda Paylaş

Yüz Nakli Nedir? Nerde Yapılır?
Yüz nakli, bir  insanın yüzünün bir kısmının ya da tamamının...
Pomelo Meyvesinin Yararları
Meyveler arasında çok fazla duyulmamış olan Pomelo meyvesini...
Kadınlarda Adet Düzensizliği
Kadınlarda adet düzensizliği oldukça fazla görülen sorunlard...
Akciğer Kanserinde Küçük RNA ve Kemoterapi Kombinasyonu
Küçük RNA terapileri, LC’nin büyümesini büyük ölçüde etkiler...
Tavuk ve Sütü Birlikte Tüketmek Yanlış Mı?
Tavuk ve süt, sağlıklı bir diyet için iki popüler protein ka...
Göz Seyirmesi Neden Olur ve Nasıl Geçer?
Göz seyirmesi hayatın herhangi bir döneminde karşılaşabilece...
Gebelik Döneminde Enfeksiyonlar
Gebelikte bebeğinizin ve kendi sağlığınızı korumak için enfe...
Hiç Dikiş Atmadan İmplant Yapılabilir Mi?
Kişilerin ağız sağlığı için başvurduğu yöntemlerden biri diş...
Alzheimer'ın Beklenmedik Nedeni Ağzımızın İçinde Olabilir
Acaba Alzheimer, bir hastalığın ötesinde enfeksiyon olabilir...
Temizliğin Önemi Nedir?
Temizliğin insan bedeni ve insan ruhu için önemli olduğu ger...
Uçucu Yağlardaki Terpenlerin Biyoaktivitesi ve Uygulamaları
Bitki organizmalarından elde edilen ikincil metabolitler, fa...
Maden Suyunun Cilde Yararları Nelerdir?
Maden suyunun faydalarını bilmeyen hemen hemen yok gibi. Fak...
Bademin Faydaları Nelerdir?
Bademin faydalarını merak edenler için sağlık açısından oldu...
Diş Bakımı Nasıl Olmalıdır? Beyaz Dişler
Artık klişe haline gelen günde düzenli 3 kez fırçalama efsan...
Kızamık Laboratuvar Testleri Nasıl Yapılır?
Klinik olarak şüpheli kızamık vakalarının laboratuvar testi ...