Adet Döneminde Sivilce Çıkmaması için Ne Yapılmalıdır?
Sivilce her dönemde çıkabiliyor, fakat bayanlar için özellikle adet dönemlerinde çok daha fazla çıkabilmektedir. Adet döneminde hormon değişikliğinin sivilce çıkmasına neden olduğu ve sivilcelerin çok daha agresif bir yapıda ortaya çıktığı görülmektedir.
Sivilcelerin adet dönemi boyunca çıkmaması ne yapılması gerektiği, ne gibi durumlarda daha fazla sivilce çıktığını makalemizden edineceğiniz bilgilerle öğrenebilir ve adet dönemlerinde sivilcelerden kurtulma şansı elde edebilirsiniz.
Adet Döneminde Sivilce Çıkmaması için Neler Yapılmalıdır?
Stresten Uzak Durun
Stres hayatımızın her döneminde olabiliyor. Fakat, uzun süreli stresli bir yaşam sivilcenin artması için başlı başına en büyük neden olabilmektedir. Stresli anlarınızda doğru nefes hareketleri, sosyal aktiviteler, bir süre yaptığınız işten uzak kalma gibi davranışlar stresi kontrol altına almanız için yeterli olabilir.
Elma Sirkesi Sivilce Çıkmasını Önlüyor
Elma sirkesinin birçok problemi ortadan kaldırdığı bilinmektedir. Özellikle cilt ile ilgili sorunları elma sirkesinin iyi geldiği gibi sivilcelerede iyi gelmektedir. Yüzde bulunan fazla yağları alan, ciltteki lekeleri temizlemeye yarayan elma sirkesini, ufak bir pamuğa sürerek yüzünüze yedirerek uygulayabilirsiniz.
Beslenmenize Dikkat Edin
Özellikle adet döneminde yenilmemesi gereken tatlıları aşırı tüketmek yada iştah kaybı nedeniyle iyi beslenmemek, yağlı gıdaları tüketmekte sivilceleri arttırmaktadır. Bu nedenle sivilcelerin daha çıkması yada hiç çıkmaması için beslenmenizede dikkat etmek zorundasınız.
Adet Döneminde Çok Sıkı Giyinmeyin
Adet dönemi boyunca çok sıkı giyinmek, cildi aşırı sıcak tutmak sivilcelerin oluşmasını arttıracaktır. Mümkün olduğunca rahat olabileceğiniz, ince ve bol kıyafetler giyinmelisiniz. Özellikle vücut ısısının arttığı grip, soğuk algınlığı vb. hastalıklarda da sivilcelerin arttığını görebilirsiniz. Bu yüzden adet döneminde giyim tarzınız ve hatta oda sıcaklığı bile sivilcelerin çıkması konusunda etkili olacaktır.
Yüz nakli, bir insanın yüzünün bir kısmının ya da tamamının...
Retinaya direkt ulaşması amacıyla göz içine yapılan enjeksiy...
Yüzdeki tüyler, pek çok kadın ve erkek için rahatsızlık veri...
Hafıza problemleri ve kansızlığa neden olabilen B12 vitamini...
Ağız ve diş sağlığımız tükettiğimiz besinlerle doğru orantıl...
Göz seyirmesi hayatın herhangi bir döneminde karşılaşabilece...
Kadınlarda adet düzensizliği oldukça fazla görülen sorunlard...
Uzmanlar da dahil olmak üzere birçok kişi çok fazla yağlı ye...
Çay ve kahvede doğal olarak bulunan kafein, kolalı içecekler...
Vücudumuzun en önemli parçası olan ayakların iyi şekilde kor...
Depresyonun en sık rastlandığı aylar kış aylarıdır. Yaz ayla...
Kan sulandıran yiyecekler özellikle kan hastalığı olan kişil...
Pandemi gibi zorlu bir sürecinden ardından birçok insanın ru...
Meyveler arasında çok fazla duyulmamış olan Pomelo meyvesini...
Büyük arterlerin transpozisyonun epidemiyolojisi konusunda ç...