2013 Yılbaşı Hindisi Nasıl Yapılır?

Sponsorlu Bağlantılar

Yılbaşında sofraların olmazsa olmazları arasında bulunan Hindi’nin lezzetli birçok türevi yapılabilir. Dilerseniz kısa sürede orta seviyeli bir lezzete sahip hindi, dilersenizde uzun sürede çok daha lezzetli ve güzel bir hindi yapabilirsiniz. Bu yazımızda Hindi yemeğinin yapılışı en ince ayrıntısına kadar anlatacağız. kanalbilgi.net İsteğe göre sosunda ufak değişiklikler yapabilirsiniz. 2013 yılbaşında çoğu sofrada hindi yemekleri olacaktır. Ancak, hindi alamayan yada temiz edemeyenler için aynı tarifi tavuk ilede yapabilirsiniz. 3 kişiye 1 tavuk yada 5 kişiye 2 tavukla hindi yemeğini yapabilirsiniz.

2013 Yılbaşı Hindi Tarifi

Yılbaşı hindi tarifine başlamadan önce hindinin önceden temizlenip 1 gün dolapta dinlendirilmesinde lezzetli olması bakımından etkili olduğunu söylemek istiyorum. kanalbilgi.net Yılbaşı günü hindiyi sığabileceği bir tencerenin içerisine temiz su koyarak, tuzlayın ve haşlamaya bırakın. Haşlama işlemini 30 dakika kısık ateşte yaparsanız yine daha lezzetli olacaktır. Yani hızlı pişirmek yerine yavaş ve kısık ateşte pişirmelisiniz. Hindiyi kaynamaya bıraktıktan sonra, sosunu yapmak üzere şu malzemeleri temiz edin.

2013 yılbaşı için hindi malzemeleri

Saçla,
Sıvıyağ,
Soğan,
Sarımsak,
Domates,
Karabiber,
Kırmızı pulbiber,
İsot,
Nane,
Tarçın,
Kuş Üzümü
Limon,
Tuz,
Kestane, ceviz ve fındık,

2013 Yılbaşı Hindi Yemeği Yapılışı

Yukarıda yılbaşı hindisi için malzemeler verilmiştir. Ancak, miktarları belirtmedim. Çünkü, sevdiğiniz oranda katabilir, sevmediğiniz malzemeleri azaltabilir yada hiç katmayabilirsiniz. Öncelikle hindiyi kaynattığınız suyu alın. İçerisine yukarıdaki tüm malzemelerden istediğiniz oranda atın. Limonu fazla kaçırmayın ve mümkün olduğunca az miktar katın. Güzelce karıştırın ve 15 dakika pişirin. www.kanalbilgi.net Kestane, ceviz ve fındık üçlüsünü yada sadece birini ezin. Hazırladığın sosu ve ezdiğiniz kestane, ceviz fındığı bir süre bekletin. Çünkü, sıra fırında hindi yapmaya geldi. Fırını 200 dereceye getirin. Alüminyum folyoya sardığınız hindiyi bir tepside fırına sürün. 45 dakika fırında kalması gereken Hindi’yi fırından aldıktan sonra. İçerisine dilerseniz daha önceden aptığınız pilavı yerleştirerek, üzerine önce sosu ve sonra kestane, ceviz ve fındık ezmesini atarak yılbaşında sofranızın ortasına koyabilirsiniz. Bunun yerine hindiyi tabaklara bölerek servis sırasında kenarına pilav, üzerine sos koyup üzerine kestane, ceviz ve fındık serpebilirsiniz. 2013 yılbaşı hindisi için şimdiden afiyet olsun.

Yazıyı Sosyal Ağda Paylaş