Antibiyotik Miğde Bulantısı Yapar mı?
Birçok hastalığın tedavisinde ve özellikle mikropların temizlenmesi açısından uzman doktorlar tarafından reçete ile verilen antibiyotik kullanımları, eczanelerden kişisel olarak antibiyotik alanların sayısının artmasıyla kullanımıda oldukça arttı. Antibiyotiklerin yararlarının yanı sıra birçok yan etkileride tabi ki bulunmaktadır. Doktorlar bu yüzden mümkün olduğunca az antibiyotik kullanılmasını tavsiye etmekte ve antibiyotiklerin son çağre olarak kullanılmasını önermektedir.
Antibiyotik Kullanmak Doğru mu?
Antibiyotik kullanımlarında uyku, miğde bulantısı, baş ağrısı gibi yan etkilerden yakınılabilmektedir. Bunların yanı sıra alerjik reaksiyonlarda görülebilmektedir. Öncelikle antibiyotik kullanımı doktor tavsiyesi dışında yapmamakta fayda görülmektedir. Üst solunum yolu, alt solunum yolu vb. sorunlar çok çeşitli antibiyotikler kullanılabilmektedir.
Antibiyotik Miğde Bulantısı Yapar mı?
Antibiyotik kullanımında mide bulantısı görülebilmektedir. Genellikle birçok antibiyotik tok karnına alınmaktadır. Aksi halde miğdenin delinmesi vb. sorunlara neden olabilmektedir. Bunun dışında antibiyotik kullanan kişilerde çok az bir miğde bulantısı yaşabilmektedir. Fakat, bu aşırı ve uzun süredir devam eden bir miğde bulantısı ise doktorunuza başvurmalısınız. İshal, iştahsızlık ve miğde bulantısı bir arada varsa ve bu antibiyotik kullanımının ardından oluşmuşsa yine doktorunuza başvurmalısınız. Ancak, söylediğimiz gibi miğde bulantısı hafifse ve uzun süredir yoksa korkulacak bir durumda yok demektir.
Antibiyotik Öneriliyor mu?
Uzman hekimler antibiyotik kullanımını tavsiye etmiyor. Aslında doktorlar çaresiz kalmadıkça hiçbir ilacı önermiyor. Mümkün oldukça hastalıkların doğru beslenme ve istirahat ile geçirilmesi gerektiğini savunuyor. Günümüzde malesef bademcik ağrısı, grip, soğuk algınlığı, nezle gibi tüm hastalıklarda antibiyotikler eczanelerde reçetesiz olarak satın alınarak kullanılmaktadır. Antibiyotik kullanımı reçetesiz olarak kullanıldığında farklı sağlık sorunlarına yol açabilmektedir. Bu nedenle doktor tavsiyesi dışında kullanılmamalıdır. Ayrıca antibiyotiklerin aşırı kullanılması durumunda vücutta bağışıklık kazanması nedeniyle artık mikroplara karşı etkisini yitirmeye başladığıda görülmüştür.
Depresyonun en sık rastlandığı aylar kış aylarıdır. Yaz ayla...
Estetik tıp dünyasında, kişisel ve doğal güzelliği artırmaya...
Kan koyulaşması son yıllarda artan sağlık sorunları arasında...
Bitki organizmalarından elde edilen ikincil metabolitler, fa...
Moleküler biyolojinin merkezi dogmasının temel adımı, mRNA’n...
Tırnak bakımı, genellikle ihmal edilen ancak cildin sağlığın...
Elleri sık sık yıkamak, aşı olmak, yeterince uyumak ve sağlı...
Dünya çapında 270 milyondan fazla insanı etkileyen sensörinö...
Karaciğer, detoksifikasyon ve besin depolamasında temel bir ...
Depresyon, kişinin sebepsiz olarak hayattan eskisi kadar zev...
Baş dönmesi genellikle kişiler çok uzun süre yemek yemediği ...
Myom, bir tür rahimde oluşan iyi huylu tümördür. Halk arasın...
Acaba Alzheimer, bir hastalığın ötesinde enfeksiyon olabilir...
Meyveler arasında çok fazla duyulmamış olan Pomelo meyvesini...
Pandemi gibi zorlu bir sürecinden ardından birçok insanın ru...