Yüzdeki Sivilceler Hangi Hastalığın Habercisi

Sponsorlu Bağlantılar

Özellikle ergenlik döneminde yüzdeki çıkan sivilceler oldukça rahatsızlık vermektedir. Sivilce hemen hemen her yaşta çıkabilmektedir. Bu yüzden sivilceleri önemsemek gerekiyor. Çünkü sivilceler birçok hastalığın habercisi olabiliyor. Bu makalemizde sivilcelerin hangi hastalıkların habercisi olabileceğini ve neden çıkabildiği hususlarına değinerek bu konuda bilgi edindirmeye çalışacağız.

Sivilcelerin Çıkma Nedenleri

Yüzde çıkmış olan sivilceler öncelikle dış görünüş açısından kişinin kötü görünmesine ve dolayısıyla moral bozukluğuna sebebiyet verebilmektedir. Özellikle aynı bölgede çıkan sivilceler adeta kendi aralarında ufak bir ordu oluşturmaktadır. Bu durum sadece görüntü açısından değil aynı zamanda gelmekte olan bir sağlık sorununun habercisi olabilmektedir. Özellikle aynı bölgede sivilce çıkması çeşitli hastalıkların habercisi olmaktadır. Antik Çin Tıbbına göre sivilcelerin çıktığı bölgeye göre farklı organlarda sorunlar meydana geldiğine inanılmaktadır. İnsan yüzünün hangi bölgesinde sivilce çıktığına mütakiben o bölgeyle ilgili haritaya göre sağlık sorununun olduğu organ bulunmaktadır.

sivilce

Sivilceler Neden Çıkar?

Gördüğünüz gibi yüzde çıkan sivilceler 14 farklı şekilde belirlenmiş ve bu sivilcelere göre her sivilcenin numarasına göre ilişkilendirilmiş organ bulunmakta. Yani hangi bölgede sivilce çıkıyorsa buna göre hangi organınızda sağlık sorunu yaşandığını bulmak Çin tıbbına göre mümkünmüş. Şimdi sizlere bu bölgelerde yer alan rakamlara göre yüzdeki bölgelerin hangi bölümlerinde sivilce çıkması durumunda hangi sağlık sorunlarını yaşandığını açıklayacağız.

Yüzdeki Sivilceler Hangi Hastalığın Habercisi

1 ve 2 numaralı bölgede sivilce bulunuyorsa Sindirim Sisteminizde sorun olabilir. Bunların nedenleri yediğiniz godalar, abur cubur yiyecekler, yağ ve yağlı yiyecekler olabilir.

3 numaralı bölgede sivilce bulunuyorsa bu Karaciğerinizde sağlık sorunu olabileceğine işarettir. Yine alkol, yağlı yiyecekler ve süt ürünleri buna sebebiyet verebilmektedir.

4 ve 5 numaralı bölgede sivilce varsa Böbreklerinizde bir sorun olduğunu gösteriyor. Bol miktarda su tüketimi bu sorunun üstesinden gelebilmenizi sağlayacaktır.

6 numaralı bölgedeki sivilce için Kalp sorunu işaret ediliyor. Baharatlı yiyeceklerden uzuk durun, vücudunuzun tuz oranını ayarlamaya çalışın ve tansiyonunuz ölçün. B vitaminide önemli olabilecek etkenler arasında yer alıyor.

7 ve 8 numaralı bölgelerdeki sivilce Böbreklerde sorun olduğuna işarettir. Günlük su tüketimine önem verin ve gazlı içeceklerden uzak durun.

sivilceler-neden-cikiyor

9 ve 10 numaralı bölge Solunum Sisteminin sorun yaşamasıyla sivilce oluşan bölge olarak gösteriliyor. Sigara kullanmayın ve sıkıntılarınızdan biran önce kurtulmaya bakın.

11 ve 12 numaralı bölgede sivilce varsa Hormonsal dengesizlikler nedeniyle olabilir. Yine stres bu konudaki en büyük sebeptir.

13 numaralı bölgede sivilce çıkmışsa Mide sorunu yaşıyorsunuz. Lifli gıdalar tüketmelisiniz. Toksin atmak için bitkisel çaylar işe yarayabilir.

14 numaralı bölgedeki sivilce ise Hastalıkların habericisidir. Vücudunuza bulaşan bir mikrop bu neden olabilir. Örneğin grip mikrobu sonucunda 14 numaralı bölgede sivilce çıkabilir.

Gördüğünüz gibi Çin Tıbbına göre sivilcelerin neden çıktığı ve hangi bölgedeki sivilcilerin hangi hastalıkların habercisi olduğu konusunu bu şekilde açıkmaklamak mümkün.

Yazıyı Sosyal Ağda Paylaş

Gebelik Döneminde Enfeksiyonlar
Gebelikte bebeğinizin ve kendi sağlığınızı korumak için enfe...
Büyük Arterlerin Transpozisyonun Epidemiyolojisi
Büyük arterlerin transpozisyonun epidemiyolojisi konusunda ç...
Uçucu Yağlardaki Terpenlerin Biyoaktivitesi ve Uygulamaları
Bitki organizmalarından elde edilen ikincil metabolitler, fa...
Prolaktinoma Nedir? Belirtileri ve Tedavi Yöntemleri
Prolaktinoma, hipofiz bezinin kanserli olmayan bir tümörüdür...
Depresyon Nedir? Fiziksel Belirtileri Nelerdir?
Depresyon, kişinin sebepsiz olarak hayattan eskisi kadar zev...
Yüzdeki Tüylerden Kurtulma Yöntemleri
Yüzdeki tüyler, pek çok kadın ve erkek için rahatsızlık veri...
Kış Depresyonu Nedir? Belirtileri ve Tedavi Yolları
Depresyonun en sık rastlandığı aylar kış aylarıdır. Yaz ayla...
Yeni Doğan Bebeklerde Uyku Düzeni
Yeni doğan bebeklerde uyku düzeni oldukça önemlidir. Uyku dü...
Bağışıklık Sistemini Baskılayan ve Zayıflatan Faktörler
Elleri sık sık yıkamak, aşı olmak, yeterince uyumak ve sağlı...
Kızamık Laboratuvar Testleri Nasıl Yapılır?
Klinik olarak şüpheli kızamık vakalarının laboratuvar testi ...
Göz İçi Enjeksiyonlar Olanların Sayısı Artışta
Retinaya direkt ulaşması amacıyla göz içine yapılan enjeksiy...
Bebeklerde Süt Alerjisi
Yeni doğan bebeğinizde sürekli huzursuzluk ve ağlama nöbetle...
Çocuklarda Beta Bakterisine Dikkat
Beta Bakterisi nedir? Halk arasında Beta Mikrobu olarak b...
Akciğer Kanseri Tedavisinde MRNA Aşıları
Moleküler biyolojinin merkezi dogmasının temel adımı, mRNA’n...
Adet Döneminde Sivilce Çıkmaması için Ne Yapılmalıdır?
Sivilce her dönemde çıkabiliyor, fakat bayanlar için özellik...